Nederland

Fietserspad

Fietsen

Stap op de fiets en doorkruis Nederland van Noord naar Zuid. Het Fietserspad is een van de mooiste meerdaagse fietstochten van ons land. De tocht loopt zoveel mogelijk langs de route van het Pieterpad, dé bekende langeafstandswandelroute. Op je stalen ros trappel je door het Groningse platteland naar het glooiende landschap van Limburg. Fietsen in een groep en je samen verbazen over de gevarieerde natuur van de vijf provincies die we doorkruisen, zorgt voor een gezellige belevenis. Omdat we tijdens onze tocht best wat kilometers per dag maken, is dit een fantastische fietstocht voor de ervaren fietser.

Photos

BESCHRIJVING

Gevarieerde landschappen

Ben je niet zo wandelaar? Of wil je gewoon graag een keer het Pieterpad op de fiets verkennen? Dan leidt het Fietserspad je langs alle mooie landschappen waar het Pieterpad ook langs loopt. Je ontdekt tijdens deze tocht de verschillende looks van de Nederlandse provinciën. We nemen kort een kijkje op het platteland van Groningen, alvorens Drenthe in te rijden. In Drenthe geniet je van het uitzicht op Saksische boerderijen, hooilanden en uitgestrekte heide. Kom je in Overijssel, dan word je getrakteerd op loofbossen, stuivende zandvlaktes en de Sallandse Heuvelrug. Vervolgens fietsen we naar Gelderland, om verrast te worden door prachtige bouwwerken uit het verleden zoals kastelen en oude molens. We eindigen met een fietstocht langs de prachtige rivier de Maas in Limburg.

Fietservaring

Deze reis bestaat uit zes fietsdagen waarin we een totaal van ongeveer 400 kilometer onder ons door laten gaan. Op een pittige dag fietsen we zo’n 90 kilometer, maar er zijn ook dagen dat we het wat rustiger aandoen. Het is belangrijk dat je beschikt over een goede conditie en dat je al wat fietservaring hebt. We beginnen in Groningen en volgen de fietsknooppunten om te eindigen in Venlo. Omdat zowel de opstapplaats als het eindpunt zich op een station bevindt, kun je gemakkelijk met openbaar vervoer komen en weer huiswaarts keren. Onderweg overnachten we in trekkershutten of eenvoudige hotels die aan de route liggen.

REISDETAILS

Fietstrektocht – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • gebruik van fietsen
  • overnachting in trekkershutten
  • overtocht met het fietspondje
  • toeristenbelasting
  • reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de trekkershutten en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt (wanneer dit mogelijk is in de trekkershut), je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

DAGPROGRAMMA

Hieronder volgt een voorbeeld van hoe het dagprogramma eruit kan zien. Deze is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 – donderdag
Fietskilometers ongeveer 50 km

We starten in Groningen we fietsen via Zuidlaren naar de trekkershutten in Gasselte.

Dag 2 – vrijdag
Fietskilometers ongeveer 86 km
We springen op de fiets en fietsen door de prachtige natuur naar ons onderkomen in Diffelen.

Dag 3 – zaterdag
Fietskilometers ongeveer 81 km
Vanaf Diffelen rijden we Overijssel binnen. We komen langs Ommen en overnachten in de omgeving van Almen.

Dag 4 – zondag
Rustdag

Dag 5 – maandag
Fietskilometers ongeveer 78 km
Na een rustdag klimmen we weer op ons stalen ros, op naar Millingen aan de Rijn.

Dag 6 – dinsdag
Fietskilometers ongeveer 67 km
Van Millingen aan de Rijn fietsen we naar het landgoed Geijsteren

Dag 7 – woensdag
Fietskilometers ongeveer 36,2 km
Vandaag het laatste deel van onze fietstocht waarbij we uitkomen op het station in Venlo.