Duitsland

Fietstrektocht Thüringen

Natuur & Actief

Thüringen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Natuurparken zoals het Thüringer Wald of Nationaal Park Hainich zijn oneindig groen en er zijn vele activiteiten mogelijk. De goede bewegwijzerde fietsroutes brengen je tot in het hart van deze natuurgebieden. Het afwisselende heuvellandschap met haar (dichte) bossen, uitgestrekte landbouwgebied, nationale parken en vakwerkstadjes met vlakke oevergebieden, biedt genoeg om te ontdekken. Wij doen dat vanaf een fiets!

Photos

BESCHRIJVING

Kastelen en burchten

In Thüringen liggen de meeste historische steden op een steenworp afstand van elkaar. Onze route voert langs Eisenach, Meiningen, Frauenwald, Erfurt, Gotha; steden waar we in de voetsporen treden van grote persoonlijkheden zoals Goethe, Schiller en Luther. Tijdens deze actieve vakantie mogen we met name genieten van de verscheidenheid aan landschappen die we zullen tegenkomen onderweg. Maar daarnaast laten de dagetappes gelukkig voldoende ruimte over om ook de bezienswaardigheden langs en aan het einde van de route te bezichtigen. Wat dacht je van kastelen en burchten, zoals Wartburg of Schloss Friendenstein, de historische binnenstad van Erfurt of een concert van Meininger Hofkapelle, een van de oudste orkesten van Europa?

Zeven dagetappes

Onze reis begint en eindigt in Eisenach: één van de zogeheten Luthersteden en de geboortestad van de grootste Duitse componist Johann Sebastian Bach. Hier laten wij de minibus en fietstrailer achter en beginnen we aan een grote ronde van zeven dagetappes van tussen de 40 en 60 kilometer per dag, totaal zo’n 332 kilometer. De route die wij afleggen voert ons de eerste dagen voornamelijk langs de rivier Werra, waar we weinig hoogtemeters zullen maken. Rond de derde dag, wanneer we al enigszins gewend zijn geraakt aan het ritme van de pedalen en de zit van het zadel, worden we meer uitgedaagd en steken we de heuvels van het Thüringer Wald dwars over. De dagen die hierop volgen is het meer afdalen dan stijgen en kunnen we heerlijk van de natuur en cultuur genieten!

REISDETAILS

Minibusjes – fietsen – hotels en Gasthöfe

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes en fietstrailer naar begin- en eindpunt van de fietsroute*
  • fiets (keuze tussen tourfiets of mountainbike met achterdrager) uitgerust met 2 achtertassen, helm, bidon en reparatieset
  • overnachting in verschillende accommodaties
  • CO2-compensatie minibusjes
  • professionele reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij eigen vervoer geldt een korting van €209,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen.  Bij deze reis koken we meestal niet zelf, maar eten we in de hotels of Gasthöfe of we gaan elders uit eten. Houd er rekening mee dat je dan ongeveer € 20,- per dag kwijt bent.

Zwaarte                                                                               

3/5; de trektocht is middelzwaar. Het landschap is heuvelachtig, met soms korte stijgingen tot 10%. Grotendeels op asfalt, soms op onverharde landwegen. 40-65 km per dag, met maximaal 500 hoogtemeters per dag.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Reisleiding

Ik ben Rikko Bulten, christen, geboren Zeeuw, getogen Rotterdammer, 47 jaar, eigenaar van een B&B in Historisch Delfshaven en reiziger. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant. Sinds zeven jaar doe ik dit fulltime.