Frankrijk

Frankrijk Auvergne 1

Natuur & Actief

De ijle berglucht vult je longen, de wind trekt flink aan je jack. Je staat boven op de Puy de Sancy, de hoogste vulkaantop van de Auvergne. Voor je ligt een bizar maanlandschap van pieken, koepels, kegels en kraters. Waar eens lava borrelde, glinstert nu het blauwe water van een bergmeer. Een groene waas bedekt de heuvels, in de verte doemt een stadje op. Voorzichtig zet je de afdaling in, het steile pad af. Je houdt je adem in, want links en rechts stort de bergkam zich naar beneden… Ga mee op reis en ontdek het zelf: bergwandelen is een avontuur!

Photos

BESCHRIJVING

Wandelparadijs

De Auvergne is een paradijs voor wandelaars. Met zo’n 900 kilometer aan goed gemarkeerde routes raak je er niet snel uitgekeken. Zelfs een klein rondje in de buurt van de camping wordt al beloond met een prachtig vergezicht. Wie van uitdaging houdt, maakt een pittige tocht naar een afgelegen hut: eenmaal boven staat een heerlijk maal op je te wachten. Snak je weer naar vaste grond onder je voeten? Breng dan een bezoekje aan een vestingstadje, slenter over de plaatselijke markt, of neem een kijkje binnen de muren van Château du Val. ’s Avonds komen we op adem op bij onze tenten, of zoeken we nog even de gezelligheid van het terras op.

Waterval

We verblijven op een camping aan de rand van het Sancy massief. Onze tentjes staan op een apart veld, zodat er alle ruimte is om als groep bij elkaar te zitten, te koken, of muziek te maken. Op de camping klettert het riviertje La Burande als een waterval van de rotsen. Een heerlijke plek om even te pootjebaden! Een duik nemen kan in het zwemmeer aan de rand van het dorp, op slechts een kwartiertje lopen. Voor het maken van een hike hoef je geen blokje om: de camping zelf is het startpunt van diverse routes. De perfecte uitvalsbasis voor een geslaagde wandelvakantie!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • overnachtingshotel heenreis
  • vervoer per minibusjes**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een éénpersoonstent geldt een toeslag van €109,-

**Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €294,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleiders Imre & Wilma stellen zich aan je voor:

Ik ben Imre en samen met mijn vrouw Wilma mag ik jullie meenemen naar de Auvergne. Ik heb afgelopen 10 jaar verschillende reizen gemaakt en in verschillende landen korte tijd gewoond, waaronder Israel en Suriname. Dit waren mooie ervaringen, vooral om je te kunnen onderdompelen in een andere cultuur.
Ik houd van een actieve leefstijl en van natuur, ben regelmatig in het bos aan het hardlopen. Daarnaast fiets ik graag en vind ik het leuk om te koken. Actieve vakanties zijn de beste als je het mij vraagt. Juist omdat je vanuit inspanning ook goed kunt ontspannen.
Ik kijk er erg naar uit om met jullie mee te gaan en er samen goede mix van te maken met inspanning en ontspanning. Verschillende wandelingen, uitstapjes en fijne ontspannen tijd samen. Helemaal mooi als we met elkaar ook ruimte vinden voor verdieping en gesprekken over ons geloof.

Mijn naam is Wilma en wij gaan samen deze reis maken. In het dagelijks leven doe ik van alles; ik werk als psychomotorische therapeut en als leefstijl coach. Daarnaast geniet ik erg van buitensporten zoals hardlopen, wielrennen en zwemmen.
Reizen, avontuur, gezelligheid & verdieping zijn een paar woorden die iets over mij zeggen. Ik ontdek graag nieuwe plekken op de wereld waar ik nog niet geweest ben. De Auvergne is daar een van. Samen met jou, jullie als groep hoop ik te kunnen genieten van de schoonheid van de natuur en elkaar te leren kennen! Samen te wandelen en door alles heen nieuwe dingen van onze Schepper te ontdekken.
Als ik op reis ben, ga ik altijd opzoek naar de beste espressobars, goeie koffie is namelijk erg lekker! En reken maar dat ik ook zorg voor lekkere koffie op de camping 😉 Wij hebben er zin in! Tot dan!