Frankrijk

Frankrijk Auvergne 1

Natuur & Actief

De ijle berglucht vult je longen, de wind trekt flink aan je jack. Je staat boven op de Puy de Sancy, de hoogste vulkaantop van de Auvergne. Voor je ligt een bizar maanlandschap van pieken, koepels, kegels en kraters. Waar eens lava borrelde, glinstert nu het blauwe water van een bergmeer. Een groene waas bedekt de heuvels, in de verte doemt een stadje op. Voorzichtig zet je de afdaling in, het steile pad af. Je houdt je adem in, want links en rechts stort de bergkam zich naar beneden… Ga mee op reis en ontdek het zelf: bergwandelen is een avontuur!

Photos

BESCHRIJVING

Wandelparadijs
De Auvergne is een paradijs voor wandelaars. Met zo’n 900 kilometer aan goed gemarkeerde routes raak je er niet snel uitgekeken. Zelfs een klein rondje in de buurt van de camping wordt al beloond met een prachtig vergezicht. Wie van uitdaging houdt, maakt een pittige tocht naar een afgelegen hut: eenmaal boven staat een heerlijk maal op je te wachten. Snak je weer naar vaste grond onder je voeten? Breng dan een bezoekje aan een vestingstadje, slenter over de plaatselijke markt, of neem een kijkje binnen de muren van Château du Val. ’s Avonds komen we op adem op bij onze tenten, of zoeken we nog even de gezelligheid van het terras op.


Waterval

We verblijven op een camping aan de rand van het Sancy massief. Onze tentjes staan op een apart veld, zodat er alle ruimte is om als groep bij elkaar te zitten, te koken, of muziek te maken. Op de camping klettert het riviertje La Burande als een waterval van de rotsen. Een heerlijke plek om even te pootjebaden! Een duik nemen kan in het zwemmeer aan de rand van het dorp, op slechts een kwartiertje lopen. Voor het maken van een hike hoef je geen blokje om: de camping zelf is het startpunt van diverse routes. De perfecte uitvalsbasis voor een geslaagde wandelvakantie!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-persoonstent €  115 ,- p.p.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.