Frankrijk

Frankrijk Auvergne 3

Natuur & Actief

De ijle berglucht vult je longen, de wind trekt flink aan je jack. Je staat boven op de Puy de Sancy, de hoogste vulkaantop van de Auvergne. Voor je ligt een bizar maanlandschap van pieken, koepels, kegels en kraters. Waar eens lava borrelde, glinstert nu het blauwe water van een bergmeer. Een groene waas bedekt de heuvels, in de verte doemt een stadje op. Voorzichtig zet je de afdaling in, het steile pad af. Je houdt je adem in, want links en rechts stort de bergkam zich naar beneden… Ga mee op reis en ontdek het zelf: bergwandelen is een avontuur!

Photos

BESCHRIJVING

Wandelparadijs

De Auvergne is een paradijs voor wandelaars. Met zo’n 900 kilometer aan goed gemarkeerde routes raak je er niet snel uitgekeken. Zelfs een klein rondje in de buurt van de camping wordt al beloond met een prachtig vergezicht. Wie van uitdaging houdt, maakt een pittige tocht naar een afgelegen hut: eenmaal boven staat een heerlijk maal op je te wachten. Snak je weer naar vaste grond onder je voeten? Breng dan een bezoekje aan een vestingstadje, slenter over de plaatselijke markt, of neem een kijkje binnen de muren van Château du Val. ’s Avonds komen we op adem op bij onze tenten, of zoeken we nog even de gezelligheid van het terras op.

Waterval

We verblijven op een camping aan de rand van het Sancy massief. Onze tentjes staan op een apart veld, zodat er alle ruimte is om als groep bij elkaar te zitten, te koken, of muziek te maken. Op de camping klettert het riviertje La Burande als een waterval van de rotsen. Een heerlijke plek om even te pootjebaden! Een duik nemen kan in het zwemmeer aan de rand van het dorp, op slechts een kwartiertje lopen. Voor het maken van een hike hoef je geen blokje om: de camping zelf is het startpunt van diverse routes. De perfecte uitvalsbasis voor een geslaagde wandelvakantie!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer per minibusjes**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een éénpersoonstent geldt een toeslag van €99,-

**Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €274,-