Nederland

Hart van Holland Variant

Natuur & Cultuur

Maak je klaar voor een heerlijk midweekje weg in het hart van ons land. Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je namelijk helemaal niet ver weg! Wij zoeken onze toevlucht in de Gelderse vallei, in de nabije omgeving van Leusden. Dit landschap leent zich bij uitstek voor een actief buiten-zijn. Aanschouw de rijke schoonheid van de Gelderse vallei, kom tot rust in de bossen van de Treek  en laat je meevoeren in de rijke historie van Leusden.

Photos

BESCHRIJVING

Plattelandsleven

Het prachtige afwisselende landschap van de Gelderse vallei beleef je op vele manieren! Tijdens onze wandelingen komen we langs de vele beekjes die de Gelderse vallei rijk is. Proef het plattelandsleven op één van de boerderijen in de buurt. Je vindt daar heerlijke zelfgemaakte producten, zoals kaas en boerenijs. Langs het klompenpad ‘Het Schutpad’ zijn allerlei smakelijke wilde ingrediënten te vinden om na de wandeling mee te gaan koken. Breng een bezoek aan het oudste torentje van Nederland, wandel over de Asschatterkeerkade of breng een bezoek aan de Museumbunker. Ook de sfeervolle stad Amersfoort is op 15 minuten fietsafstand.

Landelijk vakantiehuis

We verblijven in een landelijk gelegen modern en licht vakantiehuis. Vanuit elk raam kijk je uit over de bossen en weilanden. Vlakbij het vakantiehuis stroomt de Grebbelinie, waar we nog vele bunkers tegenkomen. Ook het uitgestrekte bos de Treek is vlakbij ons vakantiehuis gelegen. Vele fiets- en wandelroutes maken het ons mogelijk dit schitterende gebied te verkennen. Na een lange wandeling kunnen we onszelf verwennen met een huisgemaakt gebakje bij theehuis La Monchoutte. Als de avond valt, begeven wij ons naar de ruime tuin, waar wij onder het genot van een glaasje wijn mogen genieten van de ondergaande zon.

REISDETAILS

Accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachtingen in een accommodatie
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar en van accommodatie
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-