Italië

Huttentocht Gran Paradiso

Huttentrektocht

Het Nationaal Park Gran Paradiso telt maar liefst 57 enorme gletsjers! In dit wandelparadijs wacht een uitdagende huttentocht op je, met als hoogtepunt de beklimming van de 4.061 meter hoge Gran Paradiso. Begin alvast met het trainen van je conditie en bereid je voor op een reis met ongekende uitzichten. De aanblik van de hoge met sneeuw bedekte toppen boven de verstilde bergmeertjes is majestueus. Zelfs de meest ervaren bergwandelaars kunnen in dit gebergte oneindig genieten van de grootse en woeste natuur!

Photos

BESCHRIJVING

Gekwalificeerde berggidsen

De wandelpaden in dit gebied zijn meestal goed gemarkeerd, maar soms zullen we via steenmannetjes onze weg moeten zoeken. Ook steken we hier en daar kleine sneeuwvelden over. Wandelstokken of een pikkel komen dan goed van pas. Het absolute hoogtepunt van de tocht is de beklimming van één van Europa’s vierduizenders, de Gran Paradiso. Om op deze top te komen moeten we een ontzagwekkend grote gletsjer oversteken. Dit doen we onder begeleiding van gekwalificeerde berggidsen. We vertrekken vroeg in de ochtend en als we bij de voet van de gletsjer aankomen is de zon net boven de roodgekleurde horizon geklommen! Vervolgens lopen we zo’n vijf uur lang aan het touw in een zigzagspoor omhoog, terwijl het uitzicht steeds overweldigender wordt. Als we de top naderen komt de Mont Blanc tevoorschijn. Boven de sneeuwhelling rijzen enkele rotspieken uit: de top! En dan is er het langverwachte uitzicht…

Goede voorbereiding

We trekken van hut naar hut en aan het eind van de dag wacht er een warme maaltijd op ons. Een hartelijk welkom na een intensieve dag. Voor deze vakantie is een goede voorbereiding onmisbaar. De voorontmoeting is verplicht! Ervaring met berghuttentochten is een pré. Verder is een goede conditie, stapvastheid, geen hoogtevrees en een flexibele instelling vereist. Uiteraard ben je in het bezit van goede bergschoenen en een goed passende rugzak. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de conditie van de gletsjers kan het programma aangepast of gewijzigd worden.

REISDETAILS

Treinreis – berghutten

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in eenvoudige berghutten op basis van halfpension
  • vervoer per trein
  • beklimming Gran Paradiso o.l.v. berggids
  • CO2-compensatie treinrit
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • lunches
  • verplicht lidmaatschap NKBV
  • boekingskosten €23,-