Zwitserland

Huttentocht Jungfrau

Huttentrektocht

Elke wandelaar zal het beamen: de bergen zijn een wereld op zich. Boven de boomgrens lijkt het wel alsof je in een niemandsland tussen hemel en aarde terechtkomt. Het scherpe licht geeft het landschap een eigenaardige uitstraling. De intense verlatenheid werkt bevreemdend op je gemoed. Maar dan bereik je het dak van de wereld. Wat een uitzicht, wat een grootsheid! Dit is waarom je je afpeigert, dit is waarvoor je traint. En bovendien: waar kun je beter bergwandelen dan in de Zwitserse Alpen? Omringd door de trotse toppen van Jungfrau, Mönch en Eiger wagen we ons aan een inspannend avontuur.

Photos

BESCHRIJVING

Eeuwige sneeuw

Het sprookjesachtig gelegen Grindelwald is één van de meest populaire dorpjes van het Berner Oberland. De tweeduizend meter hoge noordwand van de Eiger rijst hier imposant omhoog, een spectaculair gezicht dat veel bekijks trekt. Maar loop je een stukje de bergen in, dan is het pad al snel verlaten. Alpenweiden maken plaats voor rotspaden, gruishellingen en sneeuwvelden. Onze tocht concentreert zich rondom het Berner Dreigestirn, zoals de drie befaamde Alpentoppen ook wel worden genoemd. Daarnaast zullen we de minder bekende Walcherhorn beklimmen. Deze 3692 meter hoge reus tussen de Mönch en de Eiger is een pareltje op zich. Onder toeziend oog van een professionele berggids steken we de gletsjer over en volgen het lastige pad naar de top, dwars door de eeuwige sneeuw.

Trittsicherkeit

Dit is een pittige huttentocht, bedoelt voor de meer ervaren bergwandelaar. Bepakt en bezakt trekken we van hut naar hut, al zullen we af en toe ook overnachten in dorpjes in het dal. Het wordt dus flink stijgen én dalen. Op sommige dagen ben je meer dan 7 uur aan het lopen, pauzes niet meegerekend. Gelukkig staat na afloop een dampend bord gulasch suppe of smakelijke rösti op je te wachten in de hut. Lange etappes worden afgewisseld met luchtigere passages, waarbij het aankomt op trittsicherkeit, de bekwaamheid om op ruw terrein te lopen. Dat het geen makkie wordt, staat vast. Maar laat je niet uit het veld slaan: het adembenemende uitzicht is elke stap méér dan waard!

REISDETAILS

Treinreis – hutten

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer per trein
  • overnachting in eenvoudige berghutten op basis van halfpension
  • beklimming Walcherhorn o.l.v. berggids
  • materialen voor beklimming Walcherhorn
  • CO2-compensatie treinrit
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • lunches
  • verplicht lidmaatschap NKBV
  • boekingskosten €23,-