Noorwegen

Huttentocht Noorwegen

Huttentrektocht

Wandelen door Noorwegen betekent genieten van een land dat voor bijna 75 procent uit bergen bestaat, waar granieten rotsen uittorenen boven het landschap, je gletsjers hebt waar je u tegen zegt en waar ruigheid en rust de boventoon voeren. Waar je uren kunt wandelen zonder gestoord te worden door andere mensen, waar grote elanden zich verscholen houden en waar je het water uit de glasheldere beekjes zo kunt drinken. In dat stoere landschap gaan we acht dagen rondtrekken, over het bergplateau dat grenst aan het Setesdal, waarbij we starten en eindigen in de gezellige universiteitsstad Kristiansand.

Photos

BESCHRIJVING

Weidsheid en rust

Noorwegen is een van de minst bevolkte landen van Europa, wat het tot een geweldige bestemming maakt voor wie van weidsheid en rust houdt. Flink bergwandelen kunnen we er ook, want er is een fantastisch netwerk van gemarkeerde en onderhouden wandelroutes in Noorwegen. En wandelen doen we zeker, tot wel acht uur per dag, waarbij we regelmatig moeten stijgen of dalen. Een goede wandelconditie is dus gewenst. Gelukkig zijn de dagen lang en het noordelijke licht schijnt op zomeravonden prachtig zacht en geeft een wonderschoon tintje aan het vertoeven op deze breedtegraad.

Zelfbediende hutten

Nadat we met busjes tot Denemarken zijn gereden, gaan we per ferry naar Kristiansand en reizen we vervolgens nog een stukje met het OV. Acht dagen trekken we door het Zuid-westen van Noorwegen, waar in de koude winters geskied wordt en de bergtoppen in de zomer wandelend kunnen worden bedwongen. Slapen doen we in zelfbediende berghutten, waar de bedden alleen nog opgemaakt hoeven te worden en de proviand al op ons staat te wachten. We moeten het alleen nog even klaar maken in de gezellige hutkeuken. We komen langs uitgestrekte meren zoals bij Hovatn, kijken uit over open groene dalen en passeren talloze granieten rotsen met zwerfkeien. Als je van flink wandelen en rust houdt, is dit de reis voor jou!

Let op! Voor deze reis wordt een verplichte voorontmoeting georganiseerd. Datum en locatie volgt.

REISDETAILS

Minibusjes – hutten

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in zelfbediende hutten
  • vervoer met minibusjes
  • bootovertocht op de heen- en terugreis
  • openbaar vervoer ter plaatse
  • CO2-compensatie minibusjes
  • professionele reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

  • verplicht lidmaatschap Noorse bergsportvereniging DNT
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, informatie over je bestemming en een inpaklijst.

DNT

Voor deze reis is het verplicht lid te worden van de DNT (Noorse bergsportvereniging). Dit i.v.m. veiligheid en fikse kortingen op de slaapplekken in de hutten. Het lidmaatschap dien je zelf zo spoedig mogelijk aan te vragen. De tarieven hiervoor zijn 350 NOK (ong. €35,-) voor mensen in de leeftijd van 19 t/m 26 jaar (‘youth’) en 680 NOK (ong. €68,-) voor volwassenen (‘individual’). Het lidmaatschap geldt per kalenderjaar. Alle informatie kun je vinden op hun website. Hun contactgegevens zijn: DNT, [email protected], tel. (+47) 4000 1868.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de zelfbediende hutten zullen we met elkaar de maaltijden bereiden. Reken op circa €30,- p.p. per dag voor de maaltijden.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.