Frankrijk

Huttentocht Pyreneeën (kort)

Huttentrektocht

Twijfel je of een complete huttentrektocht net iets te lang of te zwaar voor je is? Dan is dit de perfecte tussenvorm: we verblijven een paar dagen in een vaste accommodatie en trekken daarna zes dagen door de bergen, van hut naar hut. We beginnen de reis dus met een rustige start. In de Spaanse Pyreneeën wisselen we ‘inloopwandelingen’ af met ontspannende activiteiten. Hebben we de smaak van het wandelen te pakken, dan vertrekken we naar de Franse Pyreneeën voor een prachtige meerdaagse tocht. Een mooie mix van ontspannen en actief de bergen in!

Photos

BESCHRIJVING

Spaanse en Franse Pyreneeën

In een klein dorpje middenin de Spaanse Pyreneeën staat de prachtige accommodatie waar we de eerste dagen van onze reis zullen verblijven. Hier kunnen we rustig inlopen en wennen aan het wandelen in een bergachtig gebied. Tijdens deze ‘warming up’ is er natuurlijk genoeg tijd voor ontspanning en gezelligheid. Hierna begint het avontuur! In Eynes ligt het startpunt voor onze zesdaagse trektocht. Backpacks op de rug, bergschoenen aan de voeten en gáán. We wandelen langs romantische bergmeren, ruwe rotspartijen en uitgesleten gletsjers van de Franse Pyreneeën. Hier en daar klimmen we over steile puinhellingen en een enkele keer is de route met staalkabels en treden in de rotsen beveiligd. Maar over het algemeen zijn de paden goed begaanbaar. Gezellige berghutten wachten op onze komst, waar de maaltijden voor ons worden bereid.

Kennismaken met een huttentocht

Deze reis is de perfecte manier om kennis te maken met een huttentrektocht. De route die gekozen is, is iets gemakkelijker dan die van onze andere huttentrektochten. Ook trekken we ‘slechts’ zes dagen door de bergen – met een rustdag op zondag – in plaats van de gebruikelijke elf dagen. Maar je krijgt wel het echte huttentochtgevoel mee: met je hele hebben en houden dagenlang door de bergen trekken, van hut naar hut, en ondersteboven raken van Gods schepping… Heb je een redelijke tot goede conditie, geen hoogtevrees en enige ervaring met wandelen in de bergen? Dan moet je deze tocht zonder problemen aankunnen. Tijdens de voorontmoeting maak je kennis met je medereizigers en krijg je alle nodige informatie.

Let op! De voorontmoeting staat gepland op maandagavond 30 juli, vanaf 19.00 uur. De locatie wordt nog bepaald. Deze zal waarschijnlijk op een rustige plek in de buurt van Utrecht CS zijn.

REISDETAILS

vliegreis – huurauto’s – accommodatie en hutten

Bij de prijs inbegrepen

 • Retourvlucht
 • Huurauto’s ter plaatse
 • Overnachtingen
 • Ontbijt en avondeten tijdens huttentocht
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Lunches en consumpties tijdens huttentocht
 • Maaltijden en consumpties in vaste accommodatie
 • Verplicht lidmaatschap NKBV
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
 • Boekingskosten €23,-

DAGPROGRAMMA

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Looptijden zijn op basis van een gemiddelde groep, pauzes niet meegerekend.

Dag 1 t/m dag 4 – dinsdag t/m vrijdag
Vliegen naar Frankrijk, vanwaar we doorrijden naar Spanje, om daar de eerste drie nachten te verblijven in een mooie groepsaccommodatie in de Spaanse Pyreneeën, bij Castellar de n’Hug. We maken hier een paar mooie inloopwandelingen en genieten van de prachtige omgeving.

Dag 4 – vrijdag
Vertrek naar Eyne, waar het startpunt ligt van onze huttentocht.

Dag 5 – zaterdag
’s Ochtends beginnen we aan de eerste dag van de huttentocht. We starten op 1.560 meter hoogte en maken deze dag aardig wat hoogtemeters: 1.300 meter stijgen en 900 meter dalen. We wandelen van de Franse Pyreneeën weer terug de Spaanse Pyreneeën in, waar we net over de grens arriveren in onze berghut.
Wandeltijd: 7 uur

Dag 6 – zondag
Na de inspannende eerste wandeldag nemen we vandaag een rustdag. We kunnen met elkaar een dienst houden en de rest van de dag is ruimte voor ontspanning of een wandeltocht.

Dag 7 – maandag
We trekken verder. Een hike van circa 3 uur brengt ons naar Refugio Como de Vaca. We stijgen 200 meter en dalen 170 meter, goed te doen dus. Wie wil kan vanaf hier nog een extra wandeling maken vanaf de berghut.
Wandeltijd: 3 uur

Dag 8 – dinsdag
Vandaag staat een langere wandeling op de planning. We trekken wederom de grens over en belanden weer in de Franse Pyreneeën. We stijgen 800 meter en dalen 970 meter, totdat we uitkomen bij Refuge de la Varança.
Wandeltijd: 6,5 uur

Dag 9 – woensdag
We stijgen 900 meter en dalen 1.230 meter. Een oude route brengt ons door de vallei van Planès, met een riviertje dat ons onderweg vergezeld. Ons eindpunt is de sfeervolle ecolodge l’Orri de Planès.
Wandeltijd: 6,5 uur

Dag 10 – donderdag
Deze laatste etappe is een korte tocht van circa 2 uur (met een klim van 150 meter en 80 meter dalen) waardoor we weer bij ons startpunt in Eyne uitkomen. Hier hebben we verschillende mogelijkheden. We kunnen in Eyne overnachten en ontspannen genieten van de laatste dag van de vakantie, of we kunnen een uitstapje maken naar het ruige Andorra en daar overnachten.

Dag 11 – vrijdag
Vandaag rijden we weer terug naar Frankrijk, Toulouse, waarvandaan we terugvliegen naar Nederland.