Oostenrijk

Huttentocht Vorarlberg (kort)

Huttentrektocht

De perfecte combinatie voor wandelaars: een actieve wandelreis én een vijfdaagse huttentocht in één reis. Geschikt voor iedereen die eens wil proberen of een huttentocht iets voor hem of haar is. De tocht is vanwege de lengte iets minder zwaar dan onze gemiddelde Amarant huttentochten, maar geeft je wel een goed beeld van hoe het is om met je hele hebben en houden door de bergen te trekken, van hut naar hut. Voor we daaraan beginnen, strijken we een kleine week neer in een knusse groepsaccommodatie. Hier beginnen we aan de ‘warming up’: een aantal wandelingen door het schitterende Vorarlberg. 

Photos

BESCHRIJVING

Vijfdaagse tocht

De reis begint ontspannen in het dorpje Laterns, waar een uitgebreid netwerk van wandelpaden op ons wacht. De paden voeren ons over alpenweiden en door lieflijke dorpjes, langs grillige karstrotsen en watervallen. Een week lang kunnen we rondwandelen in de prachtige omgeving om zo conditie op te bouwen voor de huttentrektocht. Vlak bij de accommodatie start een vier kilometer lange rodelbaan, die een leuke afwisseling biedt naast het wandelen. Ook kunnen we mountainbiken of het middeleeuwse Feldkirch bezoeken. Het tweede deel van de reis vergt meer uithoudingsvermogen. We maken een vijfdaagse tocht, van berghut naar berghut. De tocht start in het plaatsje Brand en voert ons langs steile bergkammen, een gletsjer en een schitterend blauw bergmeer. Ook klimmen we naar de top van de Schesaplana (2965 m), de hoogste berg van Vorarlberg, om vervolgens af te dalen over morenen met miljoenen stenen.

Warming up

De eerste week kijken we met elkaar hoe we de dagen indelen en is er naast de ‘inloopwandelingen’ ook ruimte voor ontspanning. De huttentocht zelf is technisch niet moeilijk, maar bergwandelervaring en stapvastheid zijn wel een vereiste. Sommige stukken van de route lopen over eenvoudige bospaden en slingerende almweggetjes, met af en toe een waterval. Op andere plaatsen kan de weg soms erg steil zijn en wordt de route gezekerd met een staalkabel. Met een redelijke tot goede conditie en de nodige wandelervaring in de bergen, is deze tocht goed te doen. Tijdens de voorontmoeting maak je kennis met de medereizigers en krijg je alle nodige informatie.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie en hutten

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer met minibusjes*
  • overnachting in accommodatie en berghutten
  • ontbijt en avondeten tijdens huttentocht
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • lunches en consumpties tijdens huttentocht
  • maaltijden en consumpties in vaste accommodatie
  • verplicht lidmaatschap NKBV
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Bij gebruik eigen vervoer geldt een korting van €264,-