Ierland

Ierland County Kerry 1

Natuur & Cultuur

Weinig landen spreken zo tot de verbeelding als Ierland. Een mysterieuze sfeer hangt over het landschap dat regelmatig in mistflarden is gehuld. Killarney is een schilderachtig stadje en het perfecte startpunt van onze vakantie. In feite ligt deze stad midden in een National Park, met de hoogste bergketen van Ierland en een aantal vervallen abdijen en kastelen. Ontmoet de hartelijke bevolking in één van de vele pubs en geniet van de traditionele Ierse muziek. Fáilte go hÉireann!

Photos

BESCHRIJVING

Ring of Kerry

We vliegen op Dublin en rijden richting het zuidwesten naar onze bestemming: een landhuis vlakbij Killarney. Hier duiken we in het Ierse leven. De stad zelf is al een bezoekje waard, en dat is nog maar het begin. Hier start de wereldberoemde route Ring of Kerry. Deze route onthult de meest fantastische plekken van Ierland. Parallel hieraan loopt het langste wandelpad van Ierland: de Kerry Way. Dit pad toont een bijzonder divers landschap: heldere meren omringd door eeuwenoude bomen, groene bergen en uitgestrekte veengebieden. De toppen van rond de 1.000 meter zijn voor de sportievelingen onder ons zeker een beklimming waard. Een weids uitzicht, met naast je grimmige bergrichels gehuld in laaghangende wolken: dat is Ierland op z’n mooist. Na een actieve dag kunnen we op krachten komen in een Ierse pub met een hoog ‘huiskamergehalte’. Hier maak je kennis met de gastvrije bevolking,  kunnen we genieten van traditionele Ierse muziek en proeven van het wereldberoemde Guinnes bier.

Vrijheid

Vrijheid is bijna tastbaar aanwezig als je langs de prachtige kustlijn wandelt. Als we willen kunnen we ook een bezoekje brengen aan het meest noordelijke schiereiland Dingle. Niet alleen het bergachtige binnenland, de pittoreske dorpjes en de fotogenieke panorama’s zijn de moeite waard, maar Dingle heeft ook het mooiste strand van heel Ierland. Het wordt een gezellige reis met een mooie mix aan activiteiten: van actief de natuur in tot genieten in een pub. Was je nog niet verknocht aan Ierland, dan raak je het wel als je hier op een heldere avond de zon achter de horizon ziet verdwijnen in een schitterende kleurenpracht.

REISDETAILS

vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Inbegrepen

  • overnachting in 1-, 2- en 3-pers. kamers*
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse met huurauto’s
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €99,- p.p.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Welkom op de reis naar Ierland!

Samen met jullie hoop ik een mooie tijd te gaan beleven. Mijn naam is Corien Hoogendoorn. Ik ben al een aantal jaar met veel plezier reisleider voor Amarant. Ierland is voor mij echter net zo nieuw als voor jullie, dus we mogen samen met elkaar gaan ontdekken; Ierland, elkaar en hopelijk ontdekken we in de natuur ook iets van God.

In het dagelijks leven werk ik op het Hoornbeeckcollege (MBO) met jong-volwassenen, als team-coördinator bij stichting Chris en als projectlid op Driestar Educatief. Daarom heb ik lange vakanties (7 weken 😊) en alle tijd om een reis te gaan leiden.

Als de reis dichterbij komt krijgen jullie nog een brief van mij met daarin alle benodigde informatie. Tot later…!