Ierland

Ierland County Kerry 1

Natuur & Cultuur

Weinig landen spreken zo tot de verbeelding als Ierland. Een mysterieuze sfeer hangt over het landschap dat regelmatig in mistflarden is gehuld. Killarney is een schilderachtig stadje en het perfecte startpunt van onze vakantie. In feite ligt deze stad midden in een National Park, met de hoogste bergketen van Ierland en een aantal vervallen abdijen en kastelen. Ontmoet de hartelijke bevolking in één van de vele pubs en geniet van de traditionele Ierse muziek. Fáilte go hÉireann!

Photos

BESCHRIJVING

Ring of Kerry

We vliegen op Dublin en rijden richting het zuidwesten naar onze bestemming: een landhuis vlakbij Killarney. Hier duiken we in het Ierse leven. De stad zelf is al een bezoekje waard, en dat is nog maar het begin. Hier start de wereldberoemde route Ring of Kerry. Deze route onthult de meest fantastische plekken van Ierland. Parallel hieraan loopt het langste wandelpad van Ierland: de Kerry Way. Dit pad toont een bijzonder divers landschap: heldere meren omringd door eeuwenoude bomen, groene bergen en uitgestrekte veengebieden. De toppen van rond de 1.000 meter zijn voor de sportievelingen onder ons zeker een beklimming waard. Een weids uitzicht, met naast je grimmige bergrichels gehuld in laaghangende wolken: dat is Ierland op z’n mooist. Na een actieve dag kunnen we op krachten komen in een Ierse pub met een hoog ‘huiskamergehalte’. Hier maak je kennis met de gastvrije bevolking,  kunnen we genieten van traditionele Ierse muziek en proeven van het wereldberoemde Guinnes bier.

Vrijheid

Vrijheid is bijna tastbaar aanwezig als je langs de prachtige kustlijn wandelt. Als we willen kunnen we ook een bezoekje brengen aan het meest noordelijke schiereiland Dingle. Niet alleen het bergachtige binnenland, de pittoreske dorpjes en de fotogenieke panorama’s zijn de moeite waard, maar Dingle heeft ook het mooiste strand van heel Ierland. Het wordt een gezellige reis met een mooie mix aan activiteiten: van actief de natuur in tot genieten in een pub. Was je nog niet verknocht aan Ierland, dan raak je het wel als je hier op een heldere avond de zon achter de horizon ziet verdwijnen in een schitterende kleurenpracht.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • retourvlucht
  • overnachting in 2-pers. tentcabines
  • vervoer ter plaatse met huurauto’s
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-