Israël

Israël

Rondreis

Zodra je er voet aan de grond zet, komen de Bijbelverhalen tot leven: Israël. Maak kennis met Joodse gebruiken en tradities, bezoek beroemde Bijbelse plaatsen en volg de voetsporen van Jezus door het Beloofde Land. Maar Israël is méér dan een bedevaartsoord. Het is ook een prachtig land met talloze toeristische trekpleisters. De ruige bergen van Golan, de groene heuvels rondom het meer van Galilea, de krijtrotsen aan de Middellandse Zee: Israël herbergt een rijke schakering aan landschappen. Bovendien zijn al die bezienswaardigheden prima bereisbaar, want Israël is qua oppervlakte slechts half zo groot als Nederland.

Photos

BESCHRIJVING

Het Joodse leven

De eerste week van onze rondreis verblijven we in Jeruzalem. Hier laat onze gids ons kennismaken met het Joodse leven van alledag. We wonen een Bar Mitswa bij, brengen een bezoek aan de Grote Synagoge en slenteren over de Machane Yehuda, de Joodse markt. Op vrijdagavond vieren we sabbat bij een Joods gezin. Een bijzondere ervaring! Verder brengen we deze week een bezoek aan belangrijke Bijbelse plaatsen in en om Jeruzalem. We bestijgen net als Jezus de trappen van de toenmalige tempel, beklimmen de Olijfberg en kijken uit over de stad. In de Graftuin overdenken we de lijdensgeschiedenis van de Messias. Een verstild moment in ons volle programma.

Scherpe randjes

Vanuit Jeruzalem gaan we een dag naar Hebron, de stad van de aartsvaders. De excursie is een confrontatie met de scherpe randjes van het leven in Israël, want de reis voert dwars door Palestijns gebied. Om iets terug te geven aan dit diepverscheurde land, gaan we op stap met de Yad Elie Foundation. Deze stichting zet zich in voor arme kinderen uit zowel Joodse als Arabische gezinnen.
De tweede week brengen we door aan het meer van Galilea. We trekken de bergen in om te hiken, pakken een keer de fiets, of gaan wildwaterkanoën. Ook nemen we een kijkje in een kibboets. De laatste dag brengen we door in de havenstad Caesarea. Het is de afsluiting van een indrukwekkende reis, dwars door het Beloofde Land. Een reis die je altijd bijblijft!

Let op! Voor deze reis wordt een verplichte voorontmoeting georganiseerd. Datum en locatie volgt.

Let op, deze reis begint op 22 oktober en duurt 11 dagen. 

REISDETAILS

Vliegreis – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

 • Retourvlucht
 • Overnachtingen in 2-persoonskamers (incl. ontbijt en diner)
 • Transfers
 • Gids
 • Toegang tot Groen Nationaal parken
 • Bomenproject Yad Elie
 • Kibbutz Ein Gev
 • Shabbat maaltijd

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies en entreegelden
 • Excursies: fietsen €18,-, Katzrin Archeologisch centrum €5,-, Akko tempeliers tunnel €4,-, museum Kiryat Arba €3,-, kajakken €24,-
 • Lunches, consumpties en drankjes tijdens de maaltijden
 • CO2-compensatie vlucht €50,- (optioneel)
 • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. In deze reis zitten ontbijt en diner inbegrepen. Lunches, drankjes tijdens de maaltijden en verdere consumpties zijn niet inbegrepen.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen buiten Europa is een geldig paspoort vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Israël. Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst wordt een gratis bezoekersvisum voor die periode verstrekt.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Inentingen

Inentingen zijn niet verplicht. Voor vragen over inentingen kan het beste contact worden opgenomen met de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) in de regio waar je woont. Of kijk op internet onder Landelijk coördinatiecentrum Reizigers: www.lcr.nl. Een andere goede site met informatie over gezondheid op reis is: www.gezondopreis.nl. Sommige inentingen zijn noodzakelijk, andere worden aangeraden voor bepaalde bestemmingen. Informeer hier op tijd naar.

DAGPROGRAMMA

Hier volgt een voorbeeld dagprogramma, onder voorbehoud van wijzigingen

Dag 1: Dinsdag 22 oktober

Vanuit Amsterdam vertrekken we per vliegtuig naar Tel Aviv. Deze eerste dag brengen we een bezoek aan de Menorah, welke symbool staat voor de staat Israel. We overnachten de eerste week in Jeruzalem.

Dag 2: Woensdag 23 oktober

In de ochtend planten we een aantal bomen in de bossen van Jeruzalem in het kader van het Project Yad Elie. Yad Elie richt zich op ondervoeding in de scholen in Jeruzalem door de meest behoeftige leerlingen gezonde maaltijden te bieden. In de middag brengen we een bezoek aan de nationale begraafplaats, Mount Herzl, waar bekende landgenoten begraven liggen.

Dag 3: Donderdag 24 oktober

Deze dag staat in het teken van Bijbelse historie in Judea. We maken een Bar Mitswa viering mee aan de Klaagmuur. We brengen een bezoek aan Gush Etzion en wandelen langs het pad van de aartsvaders. Daarbij komen we te staan op het strategische uitkijkpunt richting Jeruzalem. Vandaar gaan we naar Hebron, de stad van de aartsvaders. We hebben de tijd om een kijkje te nemen in de Joodse buurten en in de grot van Machpela. We sluiten de dag af door een bezoek te brengen aan het indrukwekkende museum Kiryat Arba.

Dag 4: Vrijdag 25 oktober

’s Ochtend laten we onze zintuigen op scherp staan bij een bezoek aan de bekende markt Machane Yehuda. Hierna maken we een wandeling van ongeveer 6 uur door de bossen van Jeruzalem waarbij we langs de Haas Promenade komen. Het hoogtepunt van deze dag en wellicht van de gehele reis, maken we mee bij het inluiden van de Shabbat. In de avond vieren we bij een Joods gezin thuis de shabbat maaltijd.

Dag 5: Zaterdag 26 oktober

In de ochtend maken we in de Grote Synagoge een Shabbat dienst mee. We brengen een bezoek aan de Olijfberg en lopen naar de hof van Gethsemane, de plek waar Jezus zich terug trok en bad tot Zijn Vader en ook de plaats waar Hij verraden werd. De dag wordt afgesloten in de graftuin. Deze oase van rust biedt een geschikte plaats voor gebed en overdenking.

Dag 6: Zondag 27 oktober

Rustdag.

Dag 7: Maandag 28 oktober

Na de eerste week in Jeruzalem verbleven te hebben, reizen we vandaag via de Jordaanvallei naar het noorden. Onderweg maken we een stop voor een mooie wandeling van ongeveer 4 uur in het Gilboa gebergte. We overnachten deze tweede week rondom het meer van Galilea.

Dag 8: Dinsdag 29 oktober

Vandaag lopen we een kort gedeelte van de zogenaamde ‘Jezus Trail’. Vanaf het Arbel gebergte hebben we een prachtig uitzicht op het meer van Galilea. Hierna volgen we per trein een rondleiding door de kibbutz Ein Gev, waarbij we een uitstapje maken naar een bananenplantage.

Dag 9: Woensdag 30 oktober

Vandaag beginnen we in Katzrin, de hoofdstad van Golan. We bezoeken onder andere een archeologisch museum en bekijken de historische film over de indrukwekkende geschiedenis van Gamla. Hierna strekken we onze benen tijdens een wandeling in het Gamla gebergte. We rijden door het prachtige groene landschap naar de Golan hoogvlakte en maken we een wandeling door Tel Dan (genoemd naar de Bijbelse stam Dan). In de namiddag gaan we raften/kajakken.

Dag 10: Donderdag 31 oktober

Deze dag begint met een bezoek aan het schilderachtige Safed, één van de vier heilige steden van Israël. Hierna wordt de reis vervolgt richting de grens met Libanon. Aan de Middellandse zee vinden we de witte krijtrotsen. We stappen hier op de fiets en maken een prachtige fietstocht langs de kustlijn van de Middellandse zee. Hierna vervolgen we onze route en komen uit in Akko, de oude havenplaats aan de Middellandse zee. Hier brengen we een bezoek aan de Tunesische synagoge The Or Thora.

Dag 11: Vrijdag 1 november

Op deze laatste vakantiedag hebben we in de ochtend nog een korte rondleiding in de oude havenstad Caesarea. Daarna is er een einde gekomen aan deze mooie rondreis en vliegen we vanuit Tel Aviv terug naar Amsterdam.