Italië

Italië Abruzzo 1

Natuur & Actief

Door een smalle ingang lopen we de kloof Fara San Martino in. Pas na een stukje lopen wordt het breder en dan opeens vinden we de resten van een Benedictijnse abdij uit de negende (!) eeuw. Een mooie weerspiegeling van deze reis: telkens weer word je verrast door de pracht van de Abruzzo! Het ruige natuurgebied is nog relatief onbekend bij Nederlanders. Te voet gaan we op ontdekkingstochten dwars door de bergen en langs middeleeuwse dorpjes. Bereid je voor op een adembenemende wandelervaring met een authentiek cultureel sausje in ‘het groene hart van Italië’.

Photos

BESCHRIJVING

Nationale Parken

We verblijven in een groepsaccommodatie in de buurt van twee grote Nationale Parken. Het dichtstbijzijnde park is het Majella Nationale Park, waar meer dan 700 kilometer aan wandelpaden schreeuwen om ontdekt te worden! Het andere Nationale Park rondom het Gran Sasso massief is net wat verder rijden, maar is ook zeker de moeite waard. Hier wandelen we naar Rocca Calascio, door National Geographic uitgeroepen tot een van de vijftien mooiste kastelen ter wereld. Zodra je boven bij de ruïne staat, snap je waarom: het uitzicht is werkelijk ongelofelijk!

Regionale lekkernijen

Dit is een typische reis voor wandelliefhebbers. Daarnaast is er echter ook genoeg tijd om meer te ontdekken van de regio. De trotse inwoners laten jou graag hun regionale specialiteiten proeven, zoals Pecorino kaas, arrosticini en spaghetti alla chitarra. Verder is het maar zo’n drie kwartier rijden naar de Adriatische zee; een bezoekje aan het mag dus eigenlijk niet ontbreken. Cultuursnuiven in het nabijgelegen stadje Chieti behoort ook de opties. Willen we naast wandelen nog iets anders actiefs doen? Dan kunnen we ook de prachtige natuur verkennen op de mountainbike of zelfs ter paard.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachting in groepsaccommodatie*
 • retourvlucht
 • vervoer met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • reisleiding
 • ontbijt
 • beddengoed en handdoeken

Niet inbegrepen

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • boekingskosten €23,-
 • CO2-compensatie vluchten €10,- per persoon (optioneel)

*Toeslag 1-persoonskamer is €90,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich vast aan je voor..

Hé, ik ben Bas Jan en komend jaar neem ik jullie mee naar een prachtig stukje Italië. Al een paar jaar ben ik reisleider bij Amarant, iets wat erg goed bevalt. Ik vind het heerlijk om een vrij weekend om te toveren tot minivakantie in NL of in Duitsland of België. In de Ardennen ben ik ook regelmatig klimmend aan een stuk rots te vinden. Rond de zomer ben ik minstens een paar weken in de bergen om te hiken, klimmen, klettersteigen of canyoningen. We gaan er een mooie reis van maken waarin we genoeg mooie natuur en cultuur gaan ontdekken, met wellicht nog een toffe outdoor activiteit!