Italië

Italië Perugia Single

Natuur & Cultuur

In het hart van Italië liggen de groene heuvels van Umbrië. De zon, de rijke grond en de aanwezigheid van beekjes en riviertjes maken deze streek zeer geschikt voor de wijnbouw. Heel toepasselijk verblijven we deze vakantie dan ook in een oude wijnboerderij, die omgebouwd is tot een comfortabele vakantiewoning. Vanuit deze boerderij bezoeken we de mooiste plekjes van de omgeving. Umbrië is rijk aan dromerige heuvelstadjes met smalle straatjes en oude vestingmuren. Maar we genieten ook van de natuur en de heerlijke Italiaanse keuken.

Photos

BESCHRIJVING

Fransiscus van Assisi

Het dorpje Umbertide waar we verblijven, ligt op de grens van de twee mooiste regio’s van Italië: Umbrië en Toscane. In dit deel van Italië vindt je overal sporen van de eeuwenoude geschiedenis. Assisi is één van de steden die nog echt haar middeleeuwse karakter bewaard heeft. De Sint-Fransiscusbasiliek, gebouwd op het graf van Fransiscus van Assisi is geliefd bij toeristen vanwege de bijzondere fresco’s, maar bijna net zo mooi zijn de steile straatjes met kleine winkeltjes. Vanaf de stad heb je een prachtig uitzicht tot aan Perugia, een andere historische stad die ook zeker een bezoekje waard is.

Zonnebloemvelden

Naast alle culturele hoogtepunten genieten we ook van de ongerepte natuur. In het glooiende landschap slingeren talloze rivieren zich een weg van meer tot meer. Een groot deel van de heuvels zijn nog bijna onaangetast en begroeid met dichte bossen. En daar waar de mensheid het landschap heeft gecultiveerd, staan authentieke dorpjes, wijngaarden, olijfgaarden en zonnebloemvelden. Het meer van Trasimeno is dé plek voor een middagje zwemmen of zonnebaden. Ook bij onze vakantiewoning is gelegenheid voor een frisse duik in het bijbehorende zwembad of het lezen van een goed boek in de schaduwrijke tuin. Om de dag goed af te sluiten, genieten we van een heerlijke Italiaanse maaltijd met een goed glas Umbrische wijn.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-