Italië

Italië Perugia Single

Natuur & Cultuur

In het hart van Italië liggen de groene heuvels van Umbrië. De zon, de rijke grond en de aanwezigheid van beekjes en riviertjes maken deze streek zeer geschikt voor de wijnbouw. Heel toepasselijk verblijven we deze vakantie dan ook in een oude wijnboerderij, die omgebouwd is tot een comfortabele vakantiewoning. Vanuit deze boerderij bezoeken we de mooiste plekjes van de omgeving. Umbrië is rijk aan dromerige heuvelstadjes met smalle straatjes en oude vestingmuren. Maar we genieten ook van de natuur en de heerlijke Italiaanse keuken.

Photos

BESCHRIJVING

Fransiscus van Assisi

Het dorpje Umbertide waar we verblijven, ligt op de grens van de twee mooiste regio’s van Italië: Umbrië en Toscane. In dit deel van Italië vindt je overal sporen van de eeuwenoude geschiedenis. Assisi is één van de steden die nog echt haar middeleeuwse karakter bewaard heeft. De Sint-Fransiscusbasiliek, gebouwd op het graf van Fransiscus van Assisi is geliefd bij toeristen vanwege de bijzondere fresco’s, maar bijna net zo mooi zijn de steile straatjes met kleine winkeltjes. Vanaf de stad heb je een prachtig uitzicht tot aan Perugia, een andere historische stad die ook zeker een bezoekje waard is.

Zonnebloemvelden

Naast alle culturele hoogtepunten genieten we ook van de ongerepte natuur. In het glooiende landschap slingeren talloze rivieren zich een weg van meer tot meer. Een groot deel van de heuvels zijn nog bijna onaangetast en begroeid met dichte bossen. En daar waar de mensheid het landschap heeft gecultiveerd, staan authentieke dorpjes, wijngaarden, olijfgaarden en zonnebloemvelden. Het meer van Trasimeno is dé plek voor een middagje zwemmen of zonnebaden. Ook bij onze vakantiewoning is gelegenheid voor een frisse duik in het bijbehorende zwembad of het lezen van een goed boek in de schaduwrijke tuin. Om de dag goed af te sluiten, genieten we van een heerlijke Italiaanse maaltijd met een goed glas Umbrische wijn.

Let op! Alleen nog plek voor één vrouw!

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.