Groot-Brittannië

Jersey Island

Minibusjes

Jersey is één van de mooiste en ruigste eilanden in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Het aangename klimaat, de stille stranden, de boeiende geschiedenis en de gezellige havens maken het Kanaaleiland een bestemming die voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden heeft: prachtige bossen, velden vol bloemen en ruige rotskusten voor de wandelaars en natuurliefhebbers, woeste golven voor de surfers, en stille baaien met brede stranden voor de zonaanbidders en zwemmers. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de eeuwenoude forten, kastelen en musea, terwijl fijnproevers zich tegoed doen aan de lokale specialiteiten op één van de terrasjes.

Photos

BESCHRIJVING

Voor ieder wat wils

Aan de oostkust van Jersey, op een steenworp afstand van het strand en de haven, ligt de camping waar we deze vakantie verblijven. Vanaf de camping zullen we diverse activiteiten ondernemen. Het eiland is klein genoeg om alle mooie plekjes makkelijk te kunnen bezoeken, en groot genoeg om je geen moment te hoeven vervelen. Wandel door het ruige noorden vol schitterende uitzichten, of volg het ‘railway path’ van Saint Aubin over de route van het oude treinspoor. Voor een middag vol avontuur stap je in de kayak of ga je abseilen van de steile rotsen aan de kust. Proef de mix van Engelse en Franse sfeer in het gezellige stadscentrum van Saint Helier, struin over de lokale markt of duik in één van de vele musea van het eiland.

Brandpunt van strijd

Zo vredig als het eiland nu oogt, is het niet altijd geweest. Gelegen op de grens tussen Engeland en Frankrijk, was Jersey vaak het brandpunt van strijd. De gewelddadige geschiedenis is terug te zien aan de vele forten die het eiland telt. Zoals het 800 jaar oude Gorey Castle, dat prachtig gelegen op een rots uitkijkt over de haven en de zee. Bij helder weer kun je Frankrijk zien liggen. Net zo indrukwekkend is Sint Elisabeth Castle, waar nog dagelijks een kanon afgevuurd wordt. Dit kasteel is alleen met eb te bereiken via een voetpad over de zeebodem. En na een dag vol activiteiten, is het heerlijk bijkomen op één van de vele stranden.

REISDETAILS

Minibusjes – boot – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • bootovertocht vaste land – Jersey
  • overnachtingshotel onderweg
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer naar/van verzamelpunt
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. tent €  140 ,- p.p.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.