Kaapverdië

Kaapverdië

Rondreis

Kom tot rust op de wondermooie eilanden van Kaapverdië in de Atlantische Oceaan. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, landschap en cultuur. Tijdens deze vakantie doen we verschillende Kaapverdische eilanden aan die we elk op een unieke manier zullen leren kennen. We maken stevige wandelingen door de ruige bergen, slenteren door dromerige dorpjes, maken kennis met de gastvrije bevolking en verdiepen ons in de boeiende geschiedenis van het slavernijverleden. De relaxtheid van de eilandbewoners is aanstekelijk. En voor je het weet vergeet je alle gevoel van tijd.  Een heerlijk klimaat, uitgestrekte witte stranden, palmbomen en lokale lekkernijen maken de vakantiebeleving compleet.

Photos

BESCHRIJVING

Afrikaans relaxen

“No stress” is de lijfspreuk van de inwoners van de Kaapverdische eilanden. En die ontspannenheid voel je meteen zodra je geland bent. Het eiland Santiago doet Afrikaans aan met haar bananenplantages en eenvoudige dorpjes. De hoofdstad Praia is een gezellige stad vol vriendelijke mensen in kleurrijke kleding. Op de lokale markt zal men je graag van de lokale gerechten laten proeven. Zo kleurrijk en gezellig is het niet altijd geweest. De nederzetting Cidade Velha getuigt van een beladen verleden. In de 15e eeuw werd dit stadje door de zeevaarders gebouwd om slaven te verhandelen. Tussen de oude stenen huisjes gaat deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis voor je leven.

Azuurblauwe oceaan

Voor de mooiste wandelingen vliegen we naar Santo Antão. Dit is één van de grootste Kaapverdische eilanden, vol met puntige bergen, duizelingwekkende ravijnen en schilderachtige valleien. In de traditionele dorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Heel anders is het eiland São Vicente, dat eruit ziet als een bijzonder maanlandschap in de azuurblauwe oceaan. In de gezellige havenstad Mindelo klinkt altijd muziek. Is het niet uit één van de vele kroegen, dan is er wel ergens een straatmuzikant die Afrikaanse en Portugese klanken ten gehore brengt. Het wordt een gevarieerde reis waarbij we in alle ontspannenheid de vele facetten van het prachtige Kaapverdië zullen ontdekken.

Let op! Voor deze reis wordt een verplichte voorontmoeting georganiseerd. Datum en locatie volgt.

REISDETAILS

Vliegreis – vervoer– accommodaties

Bij de prijs inbegrepen:

  • retourvlucht
  • overnachting in verschillende accommodaties
  • binnenlandse vlucht
  • vervoer per ferry / openbaar vervoer
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • professionele reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €50,- p.p. (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €10,- tot 15,- p.p. per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Kaapverdië is een geldig paspoort en een toeristenvisum nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Inentingen en vaccinaties

Het is aan te raden om tijdens de reis wat medicijnen mee te nemen. Denk aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging, middelen tegen diarree, koorts, insectenbeten en middelen om verstoppingen tegen te gaan. Het is belangrijk passend en persoonlijk medisch advies in te winnen voordat je op reis gaat. Voor de benodigde vaccinaties raden wij aan contact op te nemen met je huisarts of onafhankelijke instanties zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen een advies op maat maken.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Ik ben Rikko Bulten, christen, geboren Zeeuw, getogen Rotterdammer, 47 jaar, eigenaar van een B&B in Historisch Delfshaven en reiziger. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant reizen. Sinds zeven jaar doe ik dit fulltime.