Nederland

Kanodag Biesbosch

Activiteit

Waterliefhebbers opgelet! Wij stappen een dagje in de kano voor een sportief avontuur op het water. Al bukkend voor lage takken banen we ons een weg langs met wilgen begroeide eilandjes en verlaten beverburchten.  Zie je het al voor je? Glashelder water, de zon op je huid, de geur van zonnebrand en een heleboel gezelligheid! Ga deze Hemelvaartsdag mee op ontdekkingstocht in de Biesbosch.

Photos

BESCHRIJVING

Smalle kreekjes

Nationaal Park De Biesbosch, op de grens van Zuid-Holland en Brabant, is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. Je kunt er dus eb en vloed meemaken. Door de steeds wisselende waterstand bevinden we ons hier in een uniek stukje Nederland. De natte, ruige natuur kun je het beste vanaf het water ontdekken. Het is dan ook een populair gebied voor rondvaartboten. Maar wij pakken het veel leuker aan: een aanlegsteiger vol met vrolijk gekleurde kano’s, een groep jongeren die wel in is voor een actief middagje.. en instappen maar! Al peddelend heb je alle tijd om de mensen in jouw kano te leren kennen. Even de benen strekken? Dat is geen probleem. Er zijn aanlegplaatsen speciaal voor kano’s, waar fluisterboten zelfs niet kunnen komen.

Zeearend

Wij leggen vandaag de Gijsterroute af, een route van zo’n 11 kilometer. Zelfs de smalste kreekjes blijven voor ons niet geheim. Hier en daar moet je boomstammen die in het water liggen ontwijken of er zelfs overheen varen. Dat maakt het alleen maar leuker. Als iedereen even stil is, worden we vanuit het riet getrakteerd op een waar vogelconcert. Boven ons cirkelen roofvogels, op zoek naar een prooi. Zelfs de zeearend broedt hier! Willen we even een pauze? Dan chillen we op een van de vele eilandjes. Met een lekkere picknick achter onze kiezen of -met mooi weer- een duik in het water, kunnen we er weer tegenaan. We peddelen de rest van de route af, totdat we een rondje gemaakt hebben en we weer op ons beginpunt zijn.

REISDETAILS

Kanoën

Bij de prijs inbegrepen

  • huur kano’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer naar verzamelpunt