Nederland

Land van Herve Kerstreis Deluxe

Natuur & Cultuur

Met Kerst vieren we dat Jezus Christus naar de aarde is gekomen. Hoe mooi is het om dit te doen met christenen vanuit alle windhoeken? We gaan er samen een midweek tussenuit waarbij we verblijven op een idyllisch gelegen landgoed, tussen de heuvels van het Belgische Battice. Deze schitterende streek, ook wel het Land van Herve genoemd, kenmerkt zich door glooiende lage heuvels, uitgestrekte weiden, boomgaarden… een zeer groen landschap! We bevinden ons op korte afstand van Luik, Aken en Maastricht. Kortom: genoeg moois om te beleven, maar zeker ook een heerlijk, rustige plek om met elkaar het Kerstfeest te mogen vieren.

Photos

BESCHRIJVING

Pittoreske dorpjes

Tijdens de sfeervolle kerstdagen is het heerlijk om er een paar dagen tussenuit te gaan. Het land van Herve leent zich daar perfect voor. Een stad als Maastricht in de buurt met haar rijke historie, fijne boetiekjes en gezellige terrasjes zorgt voor een dag lang vermaak. Of kies je voor een wat kleiner stadje en breng je een bezoek aan Valkenburg, met haar steenkolenmijn, kasteelruïne en grot? Ook Aken en de mooie culturele stad Luik liggen op korte afstand van onze accommodatie. Deze pittoreske dorpjes en stadjes liggen allen in een decor van een prachtige natuur. Uitermate geschikt voor een mooie, lange wandeling, die al begint zodra we de voordeur uitstappen.

Voor de open haard

Als interkerkelijke reisorganisatie komen onze deelnemers uit allerlei verschillende kerkstromingen. Tijdens de geloofsgesprekken die zich op onze reizen voordoen, ervaren veel deelnemers dit als verrijkend. We verblijven in een accommodatie die gelegen is in het ongerepte landschap van het ‘Land van Herve’. Optimale privacy, middenin de natuur! Gemakkelijker wordt het ons niet gemaakt om, na een heerlijk ontbijt, de wandelschoenen aan te trekken en de gure decemberwind te trotseren. Willen we wat meer afwisseling? Laten we dan een dagje naar Maastricht gaan, de mooie kerstmarkt van Aken afstruinen of simpelweg neerploffen voor de open haard in ons heerlijke verblijf. Het wordt deze reis extra genieten; er gaat een kookliefhebber mee, die de avondmaaltijden voor ons bereid. Wat een luxe!

Let op! Deze reis is aangepast t.o.v. de reis ‘Valkenburg Kerstreis Deluxe’, welke in het reismagazine is genoemd.

REISDETAILS

Deluxe – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in een accommodatie
  • maaltijden
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer naar en van accommodatie
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Bij een Deluxe reis gaat er een kookliefhebber mee, die de maaltijden zal verzorgen. Deze zijn inclusief in de prijs.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

REISLEIDING

Mijn naam is Peter Abbink. In het dagelijks leven werk ik bij de belastingdienst in Amsterdam en van daaruit mag ik me landelijk met de medezeggenschap bezig houden. Sinds eind jaren 90 leid ik ook elk jaar een of meerdere reizen voor Amarant.

Ik vind dat altijd een bijzondere ervaring, omdat het leuk is andere mensen te leren kennen door met hen op te trekken, samen een mooie actieve vakantie te beleven en ook iets met elkaar te delen over wat geloven in Jezus Christus voor je kan betekenen.

Het meest fascineert me dat mensen, die elkaar nog niet kennen en vaak niet veel gemeenschappelijk hebben, in een week tijd een goede band met elkaar op kunnen bouwen, een groep worden en soms moeite hebben weer afscheid van elkaar te nemen aan het eind van de reis.