Finland

Rondreis Lapland

Natuur & Actief

In het meest noordelijke puntje van Scandinavië ligt een witte, ongerepte wereld. Hier maken we een actieve rondreis, dwars door Fins en Noors Lapland. Tijdens heldere nachten gaan we op zoek naar het noorderlicht. En overdag? Dan gaan we op de Lapse manier op pad: met een sneeuwscooter, huskyslee of met de sneeuwschoenen aan. Actieve dagen in de natuur wisselen we af met schitterende autoritten en een winterse duik in de cultuur van Lapland.

Photos

BESCHRIJVING

Finse taiga en Noorse fjorden
Deze rondreis begint ver boven de poolcirkel, en brengt ons langs diverse hoogtepunten van Fins en Noors Lapland. Zo maken we de start mee van de befaamde huskyhondenrace in Alta en ontmoeten we de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Als het weer meezit kunnen we zelfs de Noordkaap bezoeken! Het ene moment wandel je door de besneeuwde Finse taiga, het volgende moment ontdek je de Noorse fjorden met zijn authentieke vissersdorpjes. We rijden door glooiend heuvelland, doorsneden door rivieren en bebost met naaldwoud en Arctische berken. Hoe noordelijker we komen, hoe uitgestrekter en witter het landschap wordt.

Sneeuwscooter
Bereid je voor op een actieve reis met – even een greep uit het programma – een hondensleetour, sneeuwscooterrit en langlauftochten. Of we gaan op rendiersafari. Onderweg overnachten we in verschillende hotels en pensions, en misschien zelfs in een sneeuwhotel. Ook zullen we naar verwachtingeen cruise maken en overnachten op de Hurtigruten, een meer dan honderd jaar oude veerdienst die langs de hele Noorse kust vaart! Met name de (sneeuwschoen)wandelingen zijn relatief pittig, daarvoor heb je een goede conditie en wandelervaring nodig. Heb je daarbij een flexibele instelling en zin in een winters avontuur, dan wordt dit een reis om niet meer te vergeten!

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachting in verschillende hotels, pensions en appartementen
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie per huurauto
 • reisleiding en langlaufles

Niet inbegrepen

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden (ca. €400,00)
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
 • lokaal te huren thermokledingpakket (aan te raden)
 • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Ik ben Rikko Bulten, christen, geboren Zeeuw, getogen Rotterdammer, 47 jaar, eigenaar van een B&B in Historisch Delfshaven en reiziger. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant. Sinds zeven jaar doe ik dit fulltime.