Portugal

Madeira Variant

Natuur & Actief

Op het ‘bloemeneiland’ zie je ’s ochtends de zon boven de oceaan opkomen. Het is de start van een zonnige nieuwe dag! Een groot deel van dit Portugese eiland is beschermd natuurgebied, nog nauwelijks ontdekt door toeristen. We bezoeken dus niet alleen de authentieke dorpjes en steden, maar trekken ook de binnenlanden in. Al wandelend genieten we van talloze bloemen, kanaries, oerbossen en kliffen om ons heen. ’s Avonds neem je nog een duik in de golven en geniet je met je medereizigers van een glas lokale wijn. Een niet te versmaden afsluiter van een heerlijke dag!

Photos

BESCHRIJVING

Eiland van de eeuwige lente

Het zijn de dichte oerbossen die Madeira (Portugees voor ‘hout’) haar officiële naam hebben gegeven. Maar het eiland is méér dan dat. Daarvan getuigen de vele koosnamen die Madeira van haar fans heeft gekregen. ‘Eiland van de eeuwige lente’ bijvoorbeeld, vanwege het aangename klimaat en de temperatuur die vrijwel altijd tussen 16 en 26 graden ligt. Maar ook ‘Bloemeneiland’ is een veelzeggende bijnaam, vooral in het voorjaar. Dankzij haar bossen en bergen is Madeira bovenal een echt wandeleiland en daarom zullen we er deze reis regelmatig te voet op uittrekken.

Uitbundige natuur

Veel wandelpaden lopen langs de levada’s, smalle irrigatiekanalen die eeuwen geleden zijn aangelegd om het water van het vochtige noorden naar het droge zuiden te leiden. De paden voeren ons door bergen en laurierbossen, over smalle paadjes, langs kliffen en watervallen, door authentieke dorpjes en uitbundige natuur. Vanaf de Pico Ruivo, de hoogste berg van het eiland, heb je een schitterend uitzicht! Naast de wandelingen bezoeken we de sfeervolle stadjes. Op één van de vele terrasjes proeven we de beroemde Espetada, een heerlijk gekruide vleesspies. Onze vakantiewoning is een fijne plek om ’s avonds nog wat na te praten, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse met huurauto’s
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Eén van de reisleiders stelt zich vast aan je voor:

Ik ben Alfred en ik heb al heel wat actieve reizen voor Amarant Reizen mogen leiden. Zo leidde ik wandel- en fietsvakanties in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Finland en Spanje en wandel- en skivakanties in de Alpen. Sinds de start van Amarant Variant ben ik ook daarbij betrokken. Afgelopen jaar ging dat naar Cantignergues in Zuid-Frankrijk, een heerlijke reis in een paradijselijke omgeving. Lekker actief er met elkaar op uit in een stukje ongerepte schepping past me helemaal. Bloemeneiland Madeira biedt daar weer alle gelegenheid toe. Liefst ben ik de hele dag lekker actief buiten, of dat nu wandelend, fietsend of skiënd is. Om geen tijd te hoeven verdoen met het aflopen van winkels, doe ik de boodschappen zoveel mogelijk vooraf. En met plezier bereid ik dan een eenvoudig, maar afwisselend en voedzaam maal. En ook het geestelijk voedsel en een goed gesprek worden uiteraard niet vergeten. Tot besluit van een mooie en gezellige dag, rest dan nog een leuk spelletje of de ruimte om dankbaar weg te doezelen bij een lekker drankje. Ga mee en weet je gezien, met alle vrijheid om jezelf te zijn. Juist daardoor kunnen we er met elkaar een onvergetelijke reis van maken!