Portugal

Madeira

Natuur & Actief

Op het ‘bloemeneiland’ zie je ’s ochtends de zon boven de oceaan opkomen. Het is de start van een zonnige nieuwe dag! Een groot deel van dit Portugese eiland is beschermd natuurgebied, nog nauwelijks ontdekt door toeristen. We bezoeken dus niet alleen de authentieke dorpjes en steden, maar trekken ook de binnenlanden in. Al wandelend genieten we van talloze bloemen, kanaries, oerbossen en kliffen om ons heen. ’s Avonds neem je nog een duik in de golven en geniet je met je medereizigers van een glas lokale wijn. Een niet te versmaden afsluiter van een heerlijke dag!

Photos

BESCHRIJVING

Eiland van de eeuwige lente

Het zijn de dichte oerbossen die Madeira (Portugees voor ‘hout’) haar officiële naam hebben gegeven. Maar het eiland is méér dan dat. Daarvan getuigen de vele koosnamen die Madeira van haar fans heeft gekregen. ‘Eiland van de eeuwige lente’ bijvoorbeeld, vanwege het aangename klimaat en de temperatuur die vrijwel altijd tussen 16 en 26 graden ligt. Maar ook ‘Bloemeneiland’ is een veelzeggende bijnaam, vooral in het voorjaar. Dankzij haar bossen en bergen is Madeira bovenal een echt wandeleiland en daarom zullen we er deze reis regelmatig te voet op uittrekken.

Uitbundige natuur

Veel wandelpaden lopen langs de levada’s, smalle irrigatiekanalen die eeuwen geleden zijn aangelegd om het water van het vochtige noorden naar het droge zuiden te leiden. De paden voeren ons door bergen en laurierbossen, over smalle paadjes, langs kliffen en watervallen, door authentieke dorpjes en uitbundige natuur. Vanaf de Pico Ruivo, de hoogste berg van het eiland, heb je een schitterend uitzicht! Naast de wandelingen bezoeken we de sfeervolle stadjes. Op één van de vele terrasjes proeven we de beroemde Espetada, een heerlijk gekruide vleesspies. Onze vakantiewoning is een fijne plek om ’s avonds nog wat na te praten, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-