Marokko

Marokko Rondreis

Trektocht

Reis mee naar het hart van Marokko. Dwars door het Hoge Atlasgebergte, langs de hoogste watervallen van Noord-Afrika en door de desolate uitgestrektheid van de woestijn. We beginnen en eindigen in het kleurrijke Marrakesh, een stad die je zéker eens gezien moet hebben! Deze bijzondere rondreis brengt je op plekken waar het massatoerisme ver te zoeken is. Zo ontmoet je de gastvrije Berberbevolking en overnacht je in traditionele hotels en nomadententen. We trekken veel rond, maar maken ook regelmatig pas op de plaats om te genieten van de schitterende omgeving.

Photos

BESCHRIJVING

Startcursus Arabisch 

Tijdens deze unieke reis maak je niet alleen kennis met de berbercultuur, maar ook met het zeer afwisselende landschap dat Marokko je te bieden heeft. Zo bezoek je de hoogste waterval van Noord-Afrika, overnacht je bij een Berberfamilie, ga je naar de indrukwekkende Todhra-kloof met de schitterende palmoase en het mooi gelegen filmdorpje Ait Benhaddou. Daarbij rijd je door het Hoge Atlas-gebergte met gigantische bergpassen, traditionele dorpjes en grillige rotscontouren. Als startpunt van de reis krijg je een introductiecursus Arabisch. Uiteraard bezoek je ook de bruisende koningsstad Marrakech met haar kleurrijke souks en levendige plein Jemaa El Fna.

Berbergasthuizen

Het wordt een actieve rondreis waarin we met jeeps het land verkennen, maar ook de rust nemen om de omgeving al wandelend te verkennen. De Engelssprekende chauffeurs geven een inkijkje in de Marokkaanse cultuur, en de Nederlandse reisgids zorgt voor het inhoudelijke programma. Zo zullen we niet alleen van de natuur en cultuur genieten, maar ook de tijd nemen om stil te staan bij het evangelie. We overnachten tijdens deze rondreis in verschillende, eenvoudige accommodaties, zoals berbergasthuizen, traditionele hotels of nomadententen.

REISDETAILS

vliegreis – jeeps – accommodaties

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachting in diverse, eenvoudige accommodaties
 • basiscursus Arabisch op dag 1
 • diner en ontbijt tijdens de rondreis
 • ontbijt in Marrakech (4 dagen)
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met jeeps en chauffeur
 • CO2-compensatie per jeep €8,35
 • reisleiding

Niet inbegrepen

 • lunch, consumpties en drankjes
 • diners in Marrakech
 • fooien en entreegelden
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • CO2-compensatie vluchten €14,80 p.p. (optioneel)
 • boekingskosten €23,-

TRANSPORT EN VERBLIJF

Verblijf

We verblijven tijdens deze reis in hotels en/of Berbergasthuizen. 

Vervoer

Je vliegt van een Nederlandse luchthaven (of eventueel net over de grens van Duitsland) naar Marrakech v.v. Je dient op eigen gelegenheid naar en van luchthaven te reizen. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en –plaats aangeven. Houd er rekening mee dat je in ieder geval 2½ uur voor vertrek aanwezig moet zijn.
In Marokko wordt gebruik gemaakt van jeeps inclusief chauffeur. Een jeep is per uitstek geschikt om een land als Marokko te verkennen. Je komt op plaatsen waar de grote massa toeristen niet kan komen. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Valuta
De Marokkaanse munt is de Dirham. Kijk voor de actuele koers op www.wisselkoers.nl. Het is niet aan te raden om in Nederland al geld te wisselen, dit is meestal duurder. Elke grote plaats in Marokko heeft pinautomaten waar je geld kunt opnemen.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst. Waar je alvast rekening mee kan houden is dat je beschikt over comfortabele wandelschoenen met een goed profiel.
Marokko is een Islamitisch land. Respecteer de gebruiken, vooral op het gebied van kleding. Voor de dames geldt dat kleding als korte broeken, mouwloze shirts en strakke kleding buiten de toeristische centra niet op prijs worden gesteld.

Verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij ons ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Inentingen
In veel landen buiten de Europese Unie worden toeristen alleen toegelaten als zij tegen bepaalde tropische ziekten zijn ingeënt en dit ook kunnen aantonen. Voor Marokko zijn er geen inentingen verplicht, maar vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP worden aanbevolen. Voor vragen over inentingen kan het beste contact worden opgenomen met de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) in de regio waar je woont. Informeer hier op tijd naar. Laat je ook bij de huisarts of apotheek informeren welke middelen je het beste mee kunt nemen tegen darm- en maagklachten.

Reisdocumenten
Voor een bezoek aan Marokko is een geldig paspoort nodig dat na vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig is. Het is zinvol om deze zo nodig tijdig aan te vragen. De periode van afhandeling verschilt per gemeente. Een paspoort is tien jaar geldig.
Je krijgt bij aankomst op de luchthaven een gratis bezoekersvisum dat 3 maanden geldig is. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Omgeving

Tijdens deze jeepsafari rijden we dwars door het Hoge Atlas gebergte, het vulkanische Saghro gebergte en de woestijn. Onderweg komen we door geïsoleerde dorpjes, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Landbouw gebeurt nog met de hand en het vervoer met ezels en muildieren. De kans is groot dat we rondtrekkende nomaden ontmoeten die deels nog in troglodieten (holen of grotten) wonen.

Type reis

Een ideale reis om kennis te maken met Marokko en haar gastvrije berberbevolking. Daarnaast genieten we van het steeds wisselende landschap; indrukwekkende kloven en geïsoleerde valleien worden afgewisseld met hoge bergpassen. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de woestijn niet. Op verschillende locaties hebben we de mogelijkheid om een mooie wandeltocht te maken. We eindigen de reis in de bruisende koningsstad Marrakech met haar ontelbare en kleurrijke soeks.

Maaltijden

Tijdens de overnachtingen in Marrakech is het ontbijt inbegrepen in de prijs. Tijdens de jeeptocht zijn het ontbijt en diner inbegrepen in de prijs. Overige consumpties en drankjes zijn niet inbegrepen.

Klimaat

De temperatuurverschillen in Marokko zijn groot. In de steden kan de temperatuur oplopen tot 40°C, terwijl het in de bergen aanmerkelijk koeler is. Natuurlijk, als we wandelen is het ook warm, maar wanneer je goed blijft drinken, dan is het goed te doen. In de bergen en in de woestijn kan het ’s nachts flink afkoelen (soms zelfs tot het vriespunt). Meer informatie over het weer op je vakantiebestemming kun je vinden op www.weeronline.nl.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites:

DAGPROGRAMMA

(onder voorbehoud)

Dag 1:
Aankomst in Marrakech en transfer naar het hotel in de oude stad.

Dag 2:
Vandaag staat een basiscursus Arabisch op het programma. Daarnaast zal de leraar je wat over de cultuur vertellen.

Dag 3:
Vandaag vertrek je naar de watervallen van Ouzoud, met 110 mtr de hoogste van Noord-Afrika. Deze watervallen worden omringd door een schitterend stuk natuur. Overnachting in een gastenkamer op een camping of bij een Berbergezin

Dag 4:
Mogelijkheid tot het maken van een wandeltocht in de buurt van de watervallen. Met een beetje geluk zie je ook berberapen. Overnachting in een gastenkamer op een camping of bij een Berbergezin.

Dag 5:
Vandaag rijd je dwars door het Hoge Atlas gebergte naar het berberdorpje Imilchil. Dit dorp staat bekend om de jaarlijkse bruidsmarkt. Onderweg kom je langs het mooie blauwgekleurde bergmeer Tizi.

Dag 6:
Vandaag heb je de mogelijkheid om een wandeltocht in de omgeving te maken naar o.a. een traditioneel dorpje.

Dag 7:
Via een hoge bergpas rijd je een totaal ander landschap binnen. De reis eindigt in de indrukwekkende Todhra kloof. Overnachten doe je aan de rand van de grote palmoase die als een groen lint door de vallei slingert. Het kleurcontrast met de rode bergen is overweldigend. In de oase kun je een mooie wandeling maken.

Dag 8:
Via de zgn “route van de 1000 kasbahs” (=Berber burchten) rijd je naar de woestijnstad Ouarzazate. Onderweg geniet je van het landschap. Je komt door oases, woestijnlandschap en je hebt mooi uitzicht op één van Marokko’s hoogste bergketens: de Mgoun (4070 mtr). Je overnacht bij het bekende dorpje Ait Benhaddou. Dit dorpje is schitterend gelegen en in traditionele stijl gebouwd en bekend van filmopnames.

Dag 9:
Via de schitterende pas Tizi-n-Tichka rijd je naar de bruisende koningsstad Marrakech, ook wel rode stad genoemd, omdat alle huizen deze kleur hebben. Je overnacht in een hotel in het oude centrum.

Dag 10:
Vandaag heb je uitgebreid de gelegenheid om door de souks te dolen en een oude koranschool te bezoeken. Daarnaast kun je genieten van het bruisende plein “Jemaa El Fna” waar bijna 24 uur per dag activiteiten zijn.

Dag 11:
Transfer naar het vliegveld van Marrakech.