Duitsland

Midweek Winters Sauerland

Natuur & Cultuur

De frisse witte sneeuw, romantische vakwerkhuisjes, waterbronnen en Middeleeuwse stadjes. Tijdens deze midweek ontdek je het allemaal. Want hoewel het Sauerland niet eens zo ver van Nederland ligt, is het wel op en top buitenland! Ons huis biedt uitzicht op een grote tuin met een kabbelend beekje. Binnen in de warmte kun je lekker tot rust komen. Plaatsjes als Silbach en Brilon wisselen we af met een bezoekje aan druipsteengrotten en wandelingen door de met sneeuw bedekte heuvels.

Photos

BESCHRIJVING

Duitse vriendelijkheid
Slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt Silbach, een klein dorpje vlakbij de bekende wintersportplaats Winterberg. De Duitse vriendelijkheid en het dromerige winterse landschap doen je al snel op je gemak voelen in deze omgeving. Er is van alles te zien en te doen. Zo maken we winterwandelingen en kunnen we een bezoek brengen aan Brilon, een middeleeuws stadje met vakwerkhuizen, imposante kerken en een oude stadsmuur. Alsof er bovengronds nog niet genoeg te zien is, kunnen we ook een kijkje nemen in de zoutmijnen of druipsteengrotten.

Vergezichten
In de omgeving loopt de wandelroute Rothaarsteig. Deze route wordt ook wel de ‘route van de zintuigen’ genoemd. Dit zul je meteen begrijpen als je de zuivere boslucht inademt en je ogen de kost geeft bij de prachtige vergezichten. Vanaf de panorama-brug in Winterberg hebben we een weids uitzicht over het hele dorp en haar omgeving. Tijdens deze vakantie verblijven we in een gezellige vakantiewoning. De maaltijden worden gezamenlijk bereid. Je kunt meerijden met het minibusje of met korting op eigen gelegenheid naar de bestemming afreizen.

REISDETAILS

minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

 • vervoer met minibusjes*
 • overnachting in een accommodatie**
 • reisleiding
 • CO2-compensatie minibusjes

Niet inbegrepen

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • boekingskosten €23,-

  *Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €99,-
  ** Toeslag eenpersoonskamer € 94,-