Nederland

Natuurlijk Terschelling

Natuur & Cultuur

Goed nieuws voor de waddenliefhebbers, Terschelling staat weer op ‘t programma! Terschelling staat bekend om de schone stranden, haar prachtige en vooral gevarieerde natuur en natuurgebieden, en natuurlijk de Brandaris, de beroemdste vuurtoren van Nederland. Terschelling barst van de lokale producten zoals de pondkoek, Terschellinger konijn of heerlijke vis uit de Waddenzee. En na een fikse wandeling moeten we uiteraard niet vergeten een streekgebonden cranberry drankje te nuttigen in één van de gezellige strandpaviljoens, die op zichzelf al een bezichtiging waard zijn…

Photos

BESCHRIJVING

Scheepswrakken

Met maar liefst 60 kilometer aan fietspaden op het eiland, is een mooie fietstocht geen probleem. Verder kunnen we ook nog diverse andere excursies maken naar bezienswaardigheden in de omgeving. Naast de vanzelfsprekende strandwandelingen is er de mogelijkheid een bezoekje te brengen aan een ecologische schapenboerderij waar schapenkaas gemaakt wordt, of we drinken een kopje koffie op één van de vele terrasjes in de zon. Het eiland heeft een aantal bijzondere dorpjes met ieder een heel verschillend karakter. In het wrakkenmuseum vinden we spannende verhalen over wrak- en helmduiken en strandjutten. De eigenaar en wrakduiker verzamelt al vanaf 1975 opgedoken stukken van de vele scheepswrakken bij Terschelling.

Zorgeloos genieten

Aan het einde van het dorpje Hoorn staat een statig wit pand, ons vakantiehuis voor een week. Deze accommodatie bezit een beschut terras en een grote tuin op het zuiden met veel bloemen. Vanuit de voortuin heb je uitzicht op het Hoornse bos en hoor je de branding van de zee al. Dit centraal gelegen huis biedt een goede uitvalsbasis voor onze excursies en tochten. Je merkt, Terschelling biedt tal van mogelijkheden om onze vakantie dubbel en dwars te doen slagen. Met de wind in je haar en de zon op je gezicht vergeten we even alle dagelijkse beslommeringen en genieten we van al het moois dat dit waddeneiland te bieden heeft!

REISDETAILS

Reisdetails
Accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 1/2/3 persoonskamer*
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • vervoer naar/van Harlingen haven
  • bootovertocht
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • tot 22 juni is het mogelijk linnengoed (bad- bed- en keukenlinnen) bij te boeken voor €12,50
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €  60 ,- p.p. , toeslag 2-pers. kamer € 30,-

Let op! Er is geen 1-pers. kamer meer beschikbaar. 

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleiders stellen zich aan je voor…

Mijn naam is Peter. In het dagelijks leven werk ik bij de belastingdienst in Amsterdam en van daaruit mag ik me landelijk met de medezeggenschap bezig houden. Sinds eind jaren 90 leid ik ook elk jaar een of meerdere reizen voor Amarant.

Ik vind dat altijd een bijzondere ervaring, omdat het leuk is andere mensen te leren kennen door met hen op te trekken, samen een mooie actieve vakantie te beleven en ook iets met elkaar te delen over wat geloven in Jezus Christus voor je kan betekenen.

Het meest fascineert me dat mensen, die elkaar nog niet kennen en vaak niet veel gemeenschappelijk hebben, in een week tijd een goede band met elkaar op kunnen bouwen, een groep worden en soms moeite hebben weer afscheid van elkaar te nemen aan het eind van de reis.

En mijn naam is Dineke. Ik woon en werk in Rotterdam.  Ik ben werkzaam in het voortgezet onderwijs. Daar geef ik les aan een vaste groep brugklassers. Binnen onze school bieden wij onderwijs aan kinderen met autisme en ADHD. Het is fijn om deze kinderen vaardigheden te leren zodat ze in kunnen stromen in het regulier onderwijs.

Ik wandel en fiets graag. Verder hou ik van klussen in huis. Ik ben graag met mijn handen bezig, ik kook en bak graag en veel. Ik ben moeder van vier kinderen, de jongste woont nog thuis.

Het is leuk om deze stap te zetten en op reis te gaan met jullie. Ik ben een aantal keren mee geweest als deelnemer  en ga nu mee als reisleider. De keren dat ik mee ben geweest met een Amarantvakantie, genoot ik van de veelkleurigheid van de deelnemers. Vaak ontstaat er al snel een goede sfeer en saamhorigheid. Ik hoop deze reis daar mijn bijdrage aan te mogen leveren.