Noorwegen

Noorse Fjorden

Natuur & Actief

Noorwegen blijft je verbazen. In twaalf dagen ontdekken we twee fjorden aan de westkust van dit adembenemende land. Het blauwe fjord water splijt de hoge bergen in tweeën en de zon gaat er nauwelijks onder. Een prachtig decor dat uitnodigt tot mooie wandelingen en actieve dagen. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, bezoek oude staafkerken en sluit de dag ontspannen af in de gezellige Noorse hutten.

Photos

BESCHRIJVING

Besneeuwde bergtoppen

De eerste zes dagen strijken we neer in prachtig gelegen hutten aan het meer bij Isfjorden. Het meer ‘in onze voortuin’ leent zich uitstekend om te zwemmen en te waterfietsen. Vanaf het terras kijken we uit over besneeuwde bergtoppen, die lonken om beklommen te worden. En dat gaan we zeker doen! We zien Noorwegen op zijn mooist; de bomen staan in volle bloei en het smeltwater in de bergen zorgt voor ijskoude watervallen. Terug van een lange bergtocht is er tijd voor ontspanning in de hutten. Wie nog niet genoeg gezien heeft, geniet van een schitterende (bijna) zonsondergang.

Boottocht door de fjorden

De laatste vijf dagen verkassen we naar het uiteinde van de langste fjord ter wereld, de Sognefjord. We kunnen hier kajakken en prachtige bergwandelingen maken. Het is lastig om niet verliefd te raken op dit gebied. Onder begeleiding van een gids kunnen we een reusachtige gletsjer beklimmen. Of we doen het een dag rustiger aan en bezoeken het 900 jaar oude staafkerkje van Urnes, genieten van een weldadige high-tea of maken een onvergetelijke boottocht door een fjord. Eén ding is zeker: we hoeven ons hier niet te vervelen! Deze reis biedt een prachtige combinatie van actief eropuit trekken en ontspannen vanuit twee mooie verblijfplaatsen. Het dagprogramma staat niet vast en er is genoeg ruimte voor eigen invulling. We vliegen naar Oslo en vanaf daar rijden we verder naar onze bestemming

REISDETAILS

vliegreis – huurauto’s – hutten 

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in hutten
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,-
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte informatie over de reis, de adressen van de accommodaties en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Boodschappen zijn in Noorwegen wat duurder dan in Nederland. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.