Noorwegen

Noorwegen Hemsedal Variant

Natuur & Actief

In het hart van het Noorse hooggebergte ligt Hemsedal. Hier, ‘in the middle of nowhere’, ligt ons vakantiehuis. Stap je de voordeur uit, dan sta je direct in een schitterende omgeving. Maar liefst twintig bergtoppen omringen ons kleine dorpje, dus we trekken de wandelschoenen aan en gaan op ontdekkingstocht. Zo wandelen we over een oud pelgrimspad, bezoeken we de staafkerk van Borgund en peddelen we de rivier af. Onderweg is er genoeg tijd om elkaar te leren kennen. Een mooie reis voor de actieve vakantieganger!

Let op! De data van deze reis zijn gewijzigd.

Photos

BESCHRIJVING

In de voetsporen van koningen

In de winter is Hemsedal een geliefd ski-oord. In de zomer kun je er eindeloos wandelen tussen de majestueuze bergen die ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ worden genoemd. De twintig bergtoppen die het dorp omringen kunnen allemaal beklommen worden! Je vindt er wandelingen van uiteenlopende moeilijkheidsgraad langs kabbelende riviertjes, dichte naaldbossen, ruisende watervallen en indrukwekkende rotspartijen. Treed in de voetsporen van de vroegere Noorse koningen op het oude pelgrimspad Kongevei. Of bewonder de weerspiegeling van de bergen in de stille meren rond de markante Skogshorn.

Rijkst versierde staafkerk

Naast de vele wandelmogelijkheden kent het gebied ook tal van andere bezienswaardigheden. Zo kunnen we een bezoek brengen aan de grootste en rijkst versierde staafkerk van Noorwegen, luisteren naar het donderende geraas van de Rjukandefossen waterval, of een kijkje nemen op een authentieke zomerboerderij. Daarnaast is de bergachtige omgeving ook uitermate geschikt voor outdooractiviteiten zoals mountainbiken, klimmen, zwemmen of kanovaren.

Ondergaande zon

Waar je ook gaat, overal word je beloond met frisse berglucht, adembenemende stiltes en prachtige uitzichten. Sterker nog, voor een mooi uitzicht hoeven we niet eens op pad. Vanaf de veranda van onze sfeervolle houten vakantiewoning kijken we uit over een schilderachtig mooi dal waar we de zon achter de bergkam kunnen zien ondergaan. Voordat we in ons bed kruipen, toosten we op een mooie dag.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-persoonskamers
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-