Noorwegen

Noorwegen Hemsedal Variant

Natuur & Actief

In het hart van het Noorse hooggebergte ligt Hemsedal. Hier, ‘in the middle of nowhere’, ligt ons vakantiehuis. Stap je de voordeur uit, dan sta je direct in een schitterende omgeving. Maar liefst twintig bergtoppen omringen ons kleine dorpje, dus we trekken de wandelschoenen aan en gaan op ontdekkingstocht. Zo wandelen we over een oud pelgrimspad, bezoeken we de staafkerk van Borgund en peddelen we de rivier af. Onderweg is er genoeg tijd om elkaar te leren kennen. Een mooie reis voor de actieve vakantieganger!

Let op! De data van deze reis zijn gewijzigd.

Photos

BESCHRIJVING

In de voetsporen van koningen

In de winter is Hemsedal een geliefd ski-oord. In de zomer kun je er eindeloos wandelen tussen de majestueuze bergen die ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ worden genoemd. De twintig bergtoppen die het dorp omringen kunnen allemaal beklommen worden! Je vindt er wandelingen van uiteenlopende moeilijkheidsgraad langs kabbelende riviertjes, dichte naaldbossen, ruisende watervallen en indrukwekkende rotspartijen. Treed in de voetsporen van de vroegere Noorse koningen op het oude pelgrimspad Kongevei. Of bewonder de weerspiegeling van de bergen in de stille meren rond de markante Skogshorn.

Rijkst versierde staafkerk

Naast de vele wandelmogelijkheden kent het gebied ook tal van andere bezienswaardigheden. Zo kunnen we een bezoek brengen aan de grootste en rijkst versierde staafkerk van Noorwegen, luisteren naar het donderende geraas van de Rjukandefossen waterval, of een kijkje nemen op een authentieke zomerboerderij. Daarnaast is de bergachtige omgeving ook uitermate geschikt voor outdooractiviteiten zoals mountainbiken, klimmen, zwemmen of kanovaren.

Ondergaande zon

Waar je ook gaat, overal word je beloond met frisse berglucht, adembenemende stiltes en prachtige uitzichten. Sterker nog, voor een mooi uitzicht hoeven we niet eens op pad. Vanaf de veranda van onze sfeervolle houten vakantiewoning kijken we uit over een schilderachtig mooi dal waar we de zon achter de bergkam kunnen zien ondergaan. Voordat we in ons bed kruipen, toosten we op een mooie dag.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-persoonskamers
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.