Noorwegen

Noorwegen Rondreis

Trektocht

Wandel langs fjorden, bergtoppen en gletsjers. Luister naar donderende watervallen of juist de stilte van een afgelegen meer. Geniet van een actieve groep Amaranters, de knusse hutten waar jullie bivakkeren en de fantastische vergezichten. Deze rondreis leidt je door de mooiste gebieden van Noorwegen. We verblijven in hutten op vier verschillende plaatsen, zodat we steeds een andere Noorse omgeving ontdekken.

Photos

BESCHRIJVING

Ruigheid en comfort

Wil je komende zomer ervaren hoe overweldigend ruig en mooi de natuur kan zijn? Dan is Noorwegen de bestemming bij uitstek. Hier vinden we niet alleen de beroemde fjorden, maar ook Europa’s grootste watervallen, enorme gletsjers, duizend jaar oude staafkerkjes, lieflijke dorpjes en heel veel rust en ruimte. Daarbij kiezen we voor een comfortabel verblijf in typisch Noorse houten huisjes met prima voorzieningen en veelal prachtige uitzichten. Ideaal voor wie een actieve rondreis wil combineren met comfort.

Houten staafkerkjes

We starten in het vriendelijke heuvelland van de Noorse held Peer Gynt. Vanaf daar reizen we naar een gebied met woest kolkende rivieren, hogere bergen, schaapskuddes en soms een rendier. Via een kloof met vrijwel loodrechte bergwanden bereiken we bij Isfjorden de eerste spectaculaire fjorden. Na vier dagen vol bergwandelingen, houten staafkerkjes, grote watervallen en sneeuwballen gooien bij misschien wel 20 graden Celsius in de zon, vervolgen we onze reis via de beroemde Trollstigenpas en de Geirangerfjord. Via de langste en diepste fjord ter wereld – de Sognefjord – kom je in een prachtig bergwandelgebied. Tenslotte is er een onvergetelijke rit over ‘het dak van Scandinavië’: het Jotunheimgebergte met eeuwige sneeuw.

Vier verschillende locaties

We vliegen comfortabel rechtstreeks naar Oslo en vanaf daar reizen we met busjes naar vier verschillende locaties. De reisafstanden zijn relatief kort, zodat er veel tijd overblijft om buiten in de natuur te zijn. Er zal veel worden gewandeld en er worden ook hoogtemeters gemaakt. Een goede basisconditie is daarom noodzakelijk. Koken en eten doen we samen in sfeervolle houten hutten. In deze tijd van het jaar is er grote kans op mooi weer en blijft het erg lang licht.

REISDETAILS

vliegreis – minibusjes – hutten

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in hutten op vier plekken
  • binnenlandse ferry’s volgens reisprogramma
  • vervoer ter plaatse
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- p.p. (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte informatie over de reis en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Boodschappen zijn in Noorwegen wat duurder dan in Nederland. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Hierbij willen we ons aan jullie voorstellen; Frederique en Judith. We leiden al vele jaren samen reizen voor Amarant en hebben daar veel plezier in. We zijn aan elkaar gewaagd en vullen elkaar goed aan, dat krijgen tenminste altijd uit terug van de deelnemers. We gaan iedere keer weer naar een ander land en ontdekken graag welke activiteiten we daar kunnen ondernemen, dit stemmen we af met de groep en passen het programma er dan op aan. We vinden het leuk om met de deelnemers te koken, dan is het eigenlijk altijd net of je met een vriendengroep op reis bent. Frederique is docent en woont onder de rook van Rotterdam (Lekkerkerk) en Judith manager en woont in op de grens van Brabant (Werkendam), we zijn al meer dan 15 jaar vriendinnen. Tijdens de reis verdiepen we ons in Gods woord en bespreken we met elkaar hoe het Woord betekenis krijgt in ons leven. Dit jaar staat Noorwegen op de planning en hopen we weer op een gezellige groep die met ons dit prachtige land willen verkennen. Tijdens de reis overnachten we in maar liefst 4 verschillende hutten, waardoor we veel kunnen zien van de geweldige natuur. We kijken uit naar deze reis.