Noorwegen

Noorwegen (wild)kamperen

Trektocht

Indrukwekkende fjorden, ruige berggebieden en stille meren: de Noorse natuur is waanzinnig mooi. Grillige, grijze bergtoppen vormen het mysterieuze decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. We trekken in minibusjes door het zuiden van Noorwegen. Overdag hiken we door de bergen, maken we Oslo onveilig of raften we door het wilde rivierwater. Natuurlijk kunnen we ook lekker ontspannen en even bijkomen van alle indrukken. Daalt de avond neer, dan zetten we onze tentenkamp neer, op een camping of in het wild. Dit wordt een adembenemend avontuur!

Photos

BESCHRIJVING

Gletsjerwater

Goddag! Dat is Noors voor: goedendag! Een makkelijk te onthouden woord om het ijs te breken bij de Noren. We trekken door het midden en zuiden van het land. Terwijl we richting de Noorse westkust rijden, passeren we besneeuwde bergvlakten, scherpe bergtoppen en uitgestrekte bossen. Bijzonder zijn de fjorden die tientallen kilometers diep het land insteken. We trekken verder over de Hardangervidda, een onherbergzame hoogvlakte. In dit grootste beschermde natuurgebied van Scandinavië kun je goed raften of white water jumpen. Neem een duik in een van de ijskoude meren, spot elanden en vossen in het wild, en les je dorst onderweg met het water van een stromend beekje.

In het wild

We gaan voor avontuur! Dat betekent dat de globale route van de tocht vaststaat, maar dat we tijdens de reis zelf op zoek gaan naar campings of een geschikte plek om in het wild te kamperen. Ontberingen door koude nachten en ’s avonds in het donker je tent opzetten, horen bij de ultieme Scandinavië-ervaring. Maar ook: wakker worden in een waanzinnig mooi landschap. Onze reis brengt ons in Nationaal Park Folgefonna, waar één van de grootste gletsjers van Noorwegen ligt. Dit prachtige Noorse landschap wisselen we vervolgens in voor de Jotunheimen, dat met honderden pieken van boven de 2.000 meter behoort tot het hoogste berggebied van Scandinavië. De laatste dagen brengen we door in de omgeving van Oslo.

REISDETAILS

minibusjes – bootovertocht – (wild)kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten
  • bootovertocht op de heen- en terugreis
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden (ongeveer €50,-)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte informatie over de reis en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Boodschappen zijn in Noorwegen wat duurder dan in Nederland. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Reisleiders Deborah en Niels stellen zich voor:

Ook zo’n zin om op reis te gaan?! Meer van de wereld zien en lekker actief op pad gaan? Andere mensen ontmoeten en samen optrekken? En genieten van de prachtige natuur van Noorwegen? Ik hoop dat ik je al een beetje enthousiast heb kunnen maken om mee te gaan op reis!

Ik stel me alvast voor; mijn naam is Deborah, geboren in 1992 en wonend in Utrecht. Nadat ik een aantal jaar als bewindvoerder heb gewerkt en een aantal reizen heb gemaakt, ben ik weer gaan studeren. Naast mijn studie, Sociale Geografie, en mijn werk houd ik van ontdekken, verschillende culturen, nieuwe mensen leren kennen, een goed gesprek en gezelligheid.

Ik heb enorm zin in om een mooie reis te organiseren en om er samen met jou een avontuurlijke en gezellige vakantie te maken. Ik hoop je deze zomer te zien!

Hi, ik ben Niels, altijd uit op avontuur, en dus zeker zin in de zomer! Of eigenlijk geniet ik al stiekem van de zonnige dagen op dit moment 😉 We gaan er een mooie reis van maken in Noorwegen, waar ik al een keer eerder ben geweest om een reis te leiden. Maar je raakt niet snel uitgekeken op de ruige, adembenemende natuur daar! Zelf ben ik behoorlijk reislustig ingesteld, en heb ik een aantal jaren in China gewoond en gewerkt, om vandaar ook andere delen van Azië te verkennen. Nu werk ik bij een internationaal ingenieursbureau en bezig om een Heineken brouwerij in Ethiopië te bouwen. Maar toch wel toe aan vakantie om mooie wandeltochten te maken en uiteraard in het wild te kamperen 😀