Noorwegen

Noorwegen (wild)kamperen

Rondreis

Indrukwekkende fjorden, ruige berggebieden en stille meren: de Noorse natuur is waanzinnig mooi. Grillige, grijze bergtoppen vormen het mysterieuze decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. We trekken in minibusjes door het zuiden van Noorwegen. Overdag wandelen we door de bergen, bezoeken we het mooie Oslo of raften we door het wilde rivierwater. Natuurlijk kunnen we ook lekker ontspannen en even bijkomen van alle indrukken. Daalt de avond, dan zetten we ons tentenkamp op in het wild of op een camping. Dit wordt een adembenemend avontuur!

Photos

BESCHRIJVING

Gletsjerwater

Goddag! Dat is Noors voor: goedendag! Een makkelijk te onthouden woord om het ijs te breken bij de Noren. We trekken door het midden en zuiden van het land. Terwijl we richting de Noorse westkust rijden, passeren we besneeuwde bergvlakten, scherpe bergtoppen en uitgestrekte bossen. Bijzonder zijn de fjorden die tientallen kilometers diep het land insteken. We trekken verder over de Hardangervidda, een onherbergzame hoogvlakte. In dit grootste beschermde natuurgebied van Scandinavië kun je goed raften of white water jumpen. Neem een duik in een van de ijskoude meren, spot elanden en vossen in het wild, en les je dorst onderweg met het water van een stromend beekje gletsjerwater.

In het wild

We gaan voor avontuur! Dat betekent dat de globale route van de tocht vaststaat, maar dat we tijdens de reis zelf op zoek gaan naar campings of een geschikte plek om in het wild te kamperen. Ontberingen door koude nachten en ’s avonds in het donker je tent opzetten, horen bij de ultieme Scandinavië-ervaring. Maar ook: wakker worden in een waanzinnig mooi landschap. Onze reis brengt ons in Nationaal Park Folgefonna, waar één van de grootste gletsjers van Noorwegen ligt. Het ruige Noorse landschap brengt ons vervolgens in de Jotunheimen, dat met honderden pieken van boven de 2.000 meter behoort tot het hoogste berggebied van Scandinavië. De laatste dagen brengen we door in de omgeving van Oslo.

REISDETAILS

Minibusjes – (wild)kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • bootovertocht op de heen- en terugreis
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*De toeslag voor een 1-persoonstent is € 120,- p.p.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- – €15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Hey!  Ik ben Niels, ik ben 22 jaar oud en studeer geneeskunde in het mooie Leiden. In mijn vrije tijd houd ik me vooral bezig met sporten, muziek maken, ga ik er met vrienden op uit, en studeer ik soms (als daar nog tijd voor is ;)) Daarnaast ben ik actief bij de studentenvereniging Ichthus Leiden.

Verder houd ik natuurlijk ontzettend van reizen. Ik heb de afgelopen jaren best wat van de wereld mogen zien, zowel alleen als met vrienden. Dit jaar mag ik de reis naar Noorwegen leiden. Ik ben hier een aantal jaren geleden voor het eerst met een groepsreis geweest, en heb er ontzettend veel zin in om deze reis nu zelf te leiden! Samen genieten van natuur, goede gesprekken bij het kampvuur, kamperen in het wild en wakker worden met een duik in een bergmeer, zie je dat wel zitten? Dan wil je deze reis zeker niet missen!

 

Hoi! Ik ben Julia, 23 jaar, en heb ontzettend veel zin om deze zomer met jullie naar Noorwegen te gaan!

Ik werk bij het Leger des Heils en volg daarnaast een deeltijd studie Social Work, en ben verder nog actief bij Navigators in Amsterdam. Ik houd heel veel van zingen, creatief bezig zijn, en ben sporadisch sportief. Ik heb veel reis- en kampeerervaring, dus dat komt goed van pas. En bovenal houd ik van avontuur! Ik kijk er ontzettend naar uit om te genieten van de ongerepte natuur, te zwemmen in ijskoude fjorden en bovenal om nieuwe mensen te ontmoeten, en samen Noorwegen te ontdekken. Hopelijk tot snel!