Noorwegen

Noorwegen (wild)kamperen

Rondreis

Indrukwekkende fjorden, ruige berggebieden en stille meren: de Noorse natuur is waanzinnig mooi. Grillige, grijze bergtoppen vormen het mysterieuze decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. We trekken in minibusjes door het zuiden van Noorwegen. Overdag hiken we door de bergen, maken we Oslo onveilig of raften we door het wilde rivierwater. Natuurlijk kunnen we ook lekker ontspannen en even bijkomen van alle indrukken. Daalt de avond neer, dan zetten we onze tentenkamp neer, op een camping of in het wild. Dit wordt een adembenemend avontuur!

Photos

BESCHRIJVING

Gletsjerwater

Goddag! Dat is Noors voor: goedendag! Een makkelijk te onthouden woord om het ijs te breken bij de Noren. We trekken door het midden en zuiden van het land. Terwijl we richting de Noorse westkust rijden, passeren we besneeuwde bergvlakten, scherpe bergtoppen en uitgestrekte bossen. Bijzonder zijn de fjorden die tientallen kilometers diep het land insteken. We trekken verder over de Hardangervidda, een onherbergzame hoogvlakte. In dit grootste beschermde natuurgebied van Scandinavië kun je goed raften of white water jumpen. Neem een duik in een van de ijskoude meren, spot elanden en vossen in het wild, en les je dorst onderweg met het water van een stromend beekje.

In het wild

We gaan voor avontuur! Dat betekent dat de globale route van de tocht vaststaat, maar dat we tijdens de reis zelf op zoek gaan naar campings of een geschikte plek om in het wild te kamperen. Ontberingen door koude nachten en ’s avonds in het donker je tent opzetten, horen bij de ultieme Scandinavië-ervaring. Maar ook: wakker worden in een waanzinnig mooi landschap. Onze reis brengt ons in Nationaal Park Folgefonna, waar één van de grootste gletsjers van Noorwegen ligt. Dit prachtige Noorse landschap wisselen we vervolgens in voor de Jotunheimen, dat met honderden pieken van boven de 2.000 meter behoort tot het hoogste berggebied van Scandinavië. De laatste dagen brengen we door in de omgeving van Oslo. Op 6 juli kom je met de groep bij elkaar om alvast plannen te maken voor dit grote avontuur!

REISDETAILS

Helaas is deze reis niet meer te boeken, maar in dezelfde periode hebben wij nog wel een gelijkwaardige reis genaamd Noorwegen kampeertrekking. De leeftijdscategorie voor deze reis is 20-35 jaar (andere leeftijden in overleg).

Minibusjes – bootovertocht – (wild)kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • bootovertocht op de heen- en terugreis
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden (ongeveer €70,-)
  • boekingskosten €23,-

* De toeslag voor een 1-pers. slaapcabine is €124,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, informatie over je bestemming en een inpaklijst. Verder ontmoet je de reisleiders en de rest van de groep al tijdens de voorontmoeting op zaterdag 6 juli.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleiders Tasmara en Robbert stellen zich vast aan je voor:

Mogelijk heb je een reis geboekt of overweeg je een reis te boeken. Ik ben Tasmara en woon in Hardinxveld Giessendam. Dagelijks werk ik op een middelbare school in Rotterdam met cluster IV leerlingen. Reizen (leiden) is een grote passie van mij, ik doe dit enkele jaren voor Amarant. Het allermooiste vind ik met de groep zowel de natuur, de cultuur als elkaar leren kennen. Bovendien is het een rijkdom dat we met elkaar kunnen nadenken over de grootheid van God!

Eén  van mijn favoriete landen die bekend staat om zijn fascinerende natuur is Noorwegen. De indrukwekkende en prachtige fjorden, de Atlantische route (een spectaculaire weg langs de kust ten zuiden van Kristiansund), huisjes (vaak in vrolijk rood geverfd) op palen in zee, die vroeger door vissers werden gebruikt, dan de gletsjers, deze ijskappen met hun bijzondere mythes, typische Noorse staafkerken en al het andere ga je zien op deze reis!


Hey! Wat leuk dat jij ook geïnteresseerd raakt in Noorwegen, je bent immers al onderaan de pagina gekomen. Ik vind de plaatjes van Noorwegen prachtig en ben daarom verleid om voor het eerst die kant op te gaan. Mijn naam is trouwens Robbert, ik kom uit Delft en dit is alweer mijn negende Amarant reis. In het dagelijks leven ben ik projectmanager bij een klein ict bedrijf. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan zeilen, basgitaar spelen en fotograferen. Naast dat we twee weken in de natuur zijn, een nieuwe cultuur ontdekken, vette activiteiten doen en nog veel meer, vind ik op pad zijn met een groep altijd fantastisch. Elke keer kan je nieuwe mensen leren kennen, samen met hen plezier beleven en, bij Amarant, ook je relatie met God met elkaar delen. Wij kunnen samen genieten van alles om ons heen, en in de avonden God danken voor de ontdekkingstocht die we af mogen leggen. Wil jij ook deel zijn van die groep? Ik hoop je 31 juli te ontmoeten. Cheers!