Zweden

Ongerept Zweden (kajakken)

Rondreis

Een uitgestrekt gebied van aaneengesloten meren, met uitzicht op bossen en zelfs een kans om een eland te spotten; waar anders vind je dat nog in Zweden? In het westen van Zweden, in Dalsland, liggen meer dan duizend meren voor je klaar om ontdekt te worden. Dit kunnen we doen op de mountainbike, te voet en zelfs met een railfiets waarmee we over een voormalige spoorlijn crossen. Maar we gaan het vooral doen vanaf het water! We trekken namelijk met de kajak zes dagen lang door dit prachtige gebied. Reis met ons mee naar de wildernis van Zweden.

Photos

BESCHRIJVING

Kristalhelder water

De omgeving van Dalsland is ideaal voor een meerdaagse kajaktocht. Al in de ijstijd is er een natuurlijk kanaal ontstaan van 250 km lang, waar mensenhanden maar twaalf kilometer aan hebben bijgedragen. Smalle meertjes vol kristalhelder water grenzen aan elkaar en bieden een prachtig decor om het gebied over het water te verkennen. Een bezoek aan de idyllische plaatsjes Bengtsfors en Håverud, waar een vierlaags aquaduct te bewonderen valt, mag niet ontbreken. Er wonen nauwelijks mensen, des te meer kunnen we genieten van de rijke flora en fauna. Misschien kunnen we er zelfs wilde zalmen spotten. Onderweg wildkamperen we op plaatsen in de natuur.

Armspieren trainen

Deze reis naar dit deel van Scandinavië is een spekkie voor het bekkie van actieve, sportieve reizigers. Voor deze sportieve reis heb je een goede algemene conditie nodig, want naast de kajaktrektocht is er nog genoeg tijd voor andere activiteiten. Voor en na de kajaktocht verblijven we in een cottage waarvandaan we prachtige mountainbike of wandelroutes kunnen nemen. Vissen of paardrijden behoort ook tot de mogelijkheden. We bouwen ook zeker tijd in voor cultuur. Zo kunnen we een bezoek brengen aan musea over het kanaal van Dalsland in Håverud en in Bengtsfors. Verkwikt door de rustgevende natuur gaan we na ruim anderhalve week weer op huis aan.

REISDETAILS

Minibusjes – kajakken – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachting in 2-pers. tenten
 • overnachting in een hostel
 • vervoer per minibusjes
 • bootovertocht op de heen- en terugreis
 • CO2-compensatie minibusjes
 • huur eenpersoons kajaks
 • maaltijden tijdens kajaktrektocht
 • nature conservation card
 • reisleiding

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden en consumpties
 • overige excursies en entreegelden
 • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Voor de trektocht wordt voedsel meegenomen; dit is inclusief in de prijs. Voor de andere dagen kun je met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor:

Ik ben Rikko, christen, geboren Zeeuw, getogen Rotterdammer, 47 jaar, eigenaar van een B&B in Historisch Delfshaven en reiziger. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant reizen. Sinds zeven jaar doe ik dit fulltime.