Noorwegen

Oost-Noorwegen

Rondreis

Het ruige en ongerepte landschap van Oost-Noorwegen vormt de ultieme vakantiebestemming voor elke wandelaar en natuurliefhebber. Het oosten van Noorwegen is bij toeristen minder bekend dan de westkust, maar minstens zo mooi. Het gebied varieert van dichte naaldbossen, groene heuvels en waterrijke valleien bij de kust tot aan ruige fjorden en afgelegen bergdorpjes in het binnenland. Hier en daar leven nog beren en wolven. Heel anders, maar ook zeker de moeite waard, is een bezoek aan de moderne stad Oslo. Om veel van dit gebied te ontdekken, verblijven we niet in één, maar in twee comfortabele berghutten. Elk in een uniek en verrassend natuurgebied.   

Photos

BESCHRIJVING

Levend schilderij

De eerste plek waar we deze vakantie neerstrijken is een idyllische berghut met sauna aan de oever van een meer. Het uitzicht op bossen, bergen en water is magnifiek, alsof je naar een levend schilderij kijkt. Vanuit de slaapkamers, woonkamer, het balkon of vanaf de ruime veranda, telkens zie je weer een ander stukje van dit betoverende decor. Natuurlijk blijft het niet bij kijken. De beboste omgeving leent zich uitstekend voor lange wandelingen, met af en toe een pittige klim en een weids uitzicht. In bergdorpen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Je vindt hier levendige volksmuziek en traditionele verhalen. Met tal van meren en rivieren is er altijd een mooi plekje te vinden voor een verfrissende duik.

Machtige fjorden

De tweede uitvalsbasis is een berghut die een stuk noordelijker ligt, op een hoogvlakte op zo’n 1000 meter hoogte. Ook hier kijk je je ogen uit. Echte blikvangers zijn de machtige fjorden, die het landschap van bergen en rotsen doorklieven. De karakteristieke rode Noorse huisjes steken prachtig af tegen de groene velden en het blauwe water. Hier en daar vind je nog traditionele Noorse staafkerken. We zullen een aantal stevige, maar schitterende wandelingen maken, afgewisseld met bezoeken aan gezellige dorpjes, zomerboerderijen of een zonnig terras. In het openluchtmuseum leer je alles over het Noorse boerenleven. ‘s Avonds is het aangenaam ontspannen in de sauna van onze vakantiewoning.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s/minibusje – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in twee verschillende accommodaties
  • retourvlucht
  • vervoer met huurauto’s/minibusje
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- per persoon (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.