Oostenrijk

Oostenrijk Karinthië Single

Natuur & Actief

Alpenland Oostenrijk: de droombestemming voor iedere wandelaar. Om je heen ligt een decor van spitse toppen, groene Alpenweiden en verstilde bergmeertjes. Hier maken we spectaculaire tochten! Onderweg worden we getrakteerd op prachtige uitzichten en kunnen we even op adem komen bij een bergmeertje. Na een inspannende wandeldag is niets heerlijker dan neer te strijken bij onze chalets en onderuitgezakt te genieten van ‘apfelstrudel mit sahne’.

Goed om te weten: tijdens deze reis heeft iedereen een eigen slaapkamer! Luxe!

Photos

BESCHRIJVING

Königsstuhl

Uitvalsbasis voor deze wandelreis is het hooggelegen dorpje Turrach, op de grens van Stiermarken en Karinthië. De Turracher Höhe is met zijn 1.800 meter hoogte een ideaal startpunt voor diverse wandel- en mountainbikeroutes. Een smal pad naar de 2.336 meter hoge top van de Königsstuhl trakteert de wandelaar op een prachtig uitzicht. Een minder inspannende, maar ook schitterende rondwandeling voert langs drie hooggelegen bergmeren: de Turracher See, de Schwarzsee en de Grünsee. Wie houdt van avontuur, waagt zich aan een raft- of kanotocht op de snelstromende rivier de Mur.

Salzburger Dom

We reizen in twee dagen met minibusjes naar Oostenrijk. Ook kun je met eigen vervoer naar de bestemming afreizen. Vergeet niet om onderweg een stop in Salzburg te maken. De geboortestad van Mozart is het kloppende, culturele hart van Oostenrijk. Vanaf de burcht Hohensalzburg heb je een prachtig uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Ook een bezoek aan de wereldberoemde Salzburger Dom mag dan natuurlijk niet ontbreken. Onze knusse houten chalets bevinden zich midden in de natuur, omgeven door uitgestrekte bossen. Na een heerlijke tocht in de bergen is het hier goed toeven! In ieder chalet is een volledig uitgeruste keuken, een comfortabele, ruime woonkamer en een Finse sauna aanwezig. Een basisconditie is tijdens deze reis vereist, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving.

REISDETAILS

Minibusjes – wandelen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in accommodatie in eenpersoonskamers!
  • vervoer met minibusjes*
  • overnachtingshotel op de heenreis
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* voor eigen vervoer geldt een korting van €299,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleider Alfred is goed bekend in deze buurt. Hij stelt zich vast aan je voor:

Hi, leuk dat je interesse toont in deze mooie, sportieve reis waarin het volop genieten wordt van de prachtige natuur rond de Turracher Höhe in Karinthië. Mijn naam is Alfred en op de bijgaande foto sta ik op één van de toppen rond de Turracher Höhe. Vroeger vond ik het altijd maar saai als mensen weer teruggingen naar een vakantiebestemming waar ze al eerder waren geweest. Dat zou ik nooit doen! Drie jaar na mijn eerste verblijf in Karinthië was het echter moeilijk iemand voor deze reis te vinden. De fenomenale wandelmogelijkheden en het verblijf in perfect gelegen, mooie chalets, trokken mij toen al snel over de streep om nogmaals naar Karinthië te gaan. Inmiddels wordt het nu de zesde keer! Dat zegt genoeg over hoe ik denk over deze prachtige, uitdagende reis.

In de loop der tijd heb ik ook heel wat andere actieve reizen voor Amarant mogen leiden. Zo leidde ik wandel- en fietsvakanties in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Finland en Spanje en – met enige regelmaat – wandel- en skivakanties in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen. Gemeenschappelijk kenmerk: heerlijk actief en gezellig met elkaar buiten zijn in een prachtige omgeving. En dat gaat ook nu vast en zeker weer lukken op en rond de Turracher Höhe. öhe

Ik kijk er dan ook (weer) naar uit alsof het de eerste keer is. Ga ook mee en geniet mee van fantastische bergwandelingen. En van rust en bezinning na terugkomst in onze van alle gerieven voorziene chalets.

Om maximaal te kunnen genieten van de natuur en het vrij zijn, verzorg ik de inkopen al zoveel mogelijk vooraf. Na een heerlijke maar vermoeiende dag buiten, rest je dan niet meer dan onder de douche te stappen of anderszins te relaxen. Met alle plezier bereid ik ondertussen een eenvoudig, maar afwisselend en voedzaam maal. Onze chalets bieden daartoe alle gelegenheid. En ook om vervolgens onderuit te zakken voor een serieuze overdenking en een goed gesprek. Met ten slotte nog een leuk spelletje. Of de ruimte om dankbaar weg te doezelen bij een lekker drankje ter afronding van een mooie en gezellige dag. Vakantie is immers ook ontspannen en tot rust komen in een geheel andere omgeving en met nieuwe mensen. Ervaar dat ook en ga gezellig mee!