Oostenrijk

Oostenrijk Karinthië

Natuur & Actief

Alpenland Oostenrijk: de droombestemming voor iedere wandelaar. Om je heen ligt een decor van spitse toppen, groene Alpenweiden en verstilde bergmeertjes. Hier maken we spectaculaire tochten! Onderweg worden we getrakteerd op prachtige uitzichten en kunnen we even op adem komen bij een bergmeertje. Na een inspannende wandeldag is niets heerlijker dan neer te strijken bij onze chalets en onderuitgezakt te genieten van ‘apfelstrudel mit sahne’.

Photos

BESCHRIJVING

Königsstuhl

Uitvalsbasis voor deze wandelreis is het hooggelegen dorpje Turrach, op de grens van Stiermarken en Karinthië. De Turracher Höhe is met zijn 1.800 meter hoogte een ideaal startpunt voor diverse wandel- en mountainbikeroutes. Een smal pad naar de 2.336 meter hoge top van de Königsstuhl trakteert de wandelaar op een prachtig uitzicht. Een minder inspannende, maar ook schitterende rondwandeling voert langs drie hooggelegen bergmeren: de Turracher See, de Schwarzsee en de Grünsee. Wie houdt van avontuur, waagt zich aan een raft- of kanotocht op de snelstromende rivier de Mur.

Salzburger Dom

We reizen in twee dagen met minibusjes naar Oostenrijk. Ook kun je met eigen vervoer naar de bestemming afreizen. Vergeet niet om onderweg een stop in Salzburg te maken. De geboortestad van Mozart is het kloppende, culturele hart van Oostenrijk. Vanaf de burcht Hohensalzburg heb je een prachtig uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Ook een bezoek aan de wereldberoemde Salzburger Dom mag dan natuurlijk niet ontbreken. Onze knusse houten chalets bevinden zich midden in de natuur, omgeven door uitgestrekte bossen. Na een heerlijke tocht in de bergen is het hier goed toeven! In ieder chalet is een volledig uitgeruste keuken, een comfortabele, ruime woonkamer en een Finse sauna aanwezig. Een basisconditie is tijdens deze reis vereist, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • vervoer met minibusjes
  • overnachtingshotel op de heenreis
  • overnachting in accommodatie in 1-persoonskamers
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • bedlinnen (€8,-) en handdoekenpakket (€4,-) (optioneel)
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.