Oostenrijk

Oostenrijk Karinthië

Natuur & Actief

Alpenland Oostenrijk: de droombestemming voor iedere wandelaar. Om je heen ligt een decor van spitse toppen, groene Alpenweiden en verstilde bergmeertjes. Hier maken we spectaculaire tochten! Onderweg worden we getrakteerd op prachtige uitzichten en kunnen we even op adem komen bij een bergmeertje. Na een inspannende wandeldag is niets heerlijker dan neer te strijken bij onze chalets en onderuitgezakt te genieten van ‘apfelstrudel mit sahne’.

Photos

BESCHRIJVING

Königsstuhl

Uitvalsbasis voor deze wandelreis is het hooggelegen dorpje Turrach, op de grens van Stiermarken en Karinthië. De Turracher Höhe is met zijn 1.800 meter hoogte een ideaal startpunt voor diverse wandel- en mountainbikeroutes. Een smal pad naar de 2.336 meter hoge top van de Königsstuhl trakteert de wandelaar op een prachtig uitzicht. Een minder inspannende, maar ook schitterende rondwandeling voert langs drie hooggelegen bergmeren: de Turracher See, de Schwarzsee en de Grünsee. Wie houdt van avontuur, waagt zich aan een raft- of kanotocht op de snelstromende rivier de Mur.

Salzburger Dom

We reizen in twee dagen met minibusjes naar Oostenrijk. Ook kun je met eigen vervoer naar de bestemming afreizen. Vergeet niet om onderweg een stop in Salzburg te maken. De geboortestad van Mozart is het kloppende, culturele hart van Oostenrijk. Vanaf de burcht Hohensalzburg heb je een prachtig uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Ook een bezoek aan de wereldberoemde Salzburger Dom mag dan natuurlijk niet ontbreken. Onze knusse houten chalets bevinden zich midden in de natuur, omgeven door uitgestrekte bossen. Na een heerlijke tocht in de bergen is het hier goed toeven! In ieder chalet is een volledig uitgeruste keuken, een comfortabele, ruime woonkamer en een Finse sauna aanwezig. Een basisconditie is tijdens deze reis vereist, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving.

REISDETAILS

Minibusjes – wandelen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in accommodatie in eenpersoonskamers!
  • vervoer met minibusjes*
  • overnachtingshotel op de heenreis
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* voor eigen vervoer geldt een korting van €299,-