Polen

Polen

Natuur & Cultuur

Polen, je bent er misschien nog nooit geweest. Maar grote kans dat je je hart verliest tijdens deze reis. Polen heeft namelijk heel wat verborgen schatten: Ongerepte natuur, grillige bergen met diepe ravijnen en oeroude bossen waar nog lynxen en beren wonen. Maar óók charmante steden, middeleeuwse kastelen en een boeiende geschiedenis. In Polen snuif je de zuivere berglucht op, geniet je van folklore en tradities en bewonder je sprookjesachtige steden.

Photos

BESCHRIJVING

Zilver en Zout

Tijdens deze reis snuiven we de frisse berglucht op tijdens wandelingen in de natuur en maken we kennis met de cultuur van Polen. Een groot deel van Polen is bedekt met naald- en loofbossen waar nog veel wilde dieren voorkomen. De 23 nationale parken en drie gebergtes herbergen een grote diversiteit aan flora en fauna. Niet alleen óp maar ook ín de bergen is van alles te zien. We bezoeken oude mijngangen waar jarenlang grondstoffen werden gedolven zoals steenkolen, zilver en zout. In Krakau laten we ons imponeren door statige gevels, gezellige pleinen, maar ook monumenten die ons herinneren aan de bloedige tweede wereldoorlog. Die duistere kant van de geschiedenis wordt nog meer zichtbaar in Auschwitz. Een bezoek aan dit kamp laat een diepe indruk achter.

Indrukwekkend

Tijdens deze reis verblijven we op een camping in het zuiden van Polen omgeven door prachtige natuur. Hier kun je prima mountainbiken of mooie hikes maken. In de omgeving liggen de zoutmijnen van Wieliczka. Bekijk de wereld op een diepte van 327 meter. Hier vind je zelfs een ondergrondse kathedraal. In Krakau breng je een bezoek aan één van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. In deze wijk Kazimier struikel je over de Joodse eettentjes. Hier eet je de lekkerste falafel. Deze reis naar Polen wordt een afwisselende vakantie die je niet snel zult vergeten.

REISDETAILS

minibusjes – overnachtingshotel – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • overnachtingshotel op de heen- en terugweg
  • vervoer met minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden (ongeveer €50,-)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisleiding

Reisleiders Tasmara & Teus stellen zich voor:

Mijn naam is Tasmara, docent in Rotterdam, woonachtig in het gezellige dorp Hardinxveld- Giessendam. Waar ik volleybal speel, meidenwerk mag doen en politiek betrokken ben. Reizen doe ik met veel plezier, backpacken, met een busje rondtoeren of vliegen. Actief in de natuur of cultuursnuiven in een stad (een combinatie daarin is helemaal top!). Polen is een prachtig land waar veel leuks te doen is en vooral de steden zijn mooi, die gaan we oa ontdekken! En dat met een groep jonge mensen, God beter leren kennen en veel mooie plaatsen bezoeken. Kortom, ga mee!

Een hele goedendag. Ik ben Teus, 24 jaar oud en sinds vorig jaar afgestudeerd als HBO Werktuigbouwkundige. Tijdens m’n studie heb ik de kans genomen om stage te lopen op Mauritius en te studeren in Zweden. Dit jaar ben ik als ZZP’er actief in de bouw en in het produceren van energie uit golven in de oceaan. Erg gaaf om te doen en ik heb veel vrijheid in de invulling van mijn dagen. Verder zou ik mezelf omschrijven als nadenkend, spontaan, rustig, reislustig en sportief. Ik wil graag meer leren leven in afhankelijkheid van God want vaak denk ik het wel te weten. De vrijheid die ik ervaar tijdens het reizen vind ik fantastisch, een trektocht  heeft dus ook mijn grote voorkeur. Ik hoop tot snel.