Kroatië

Roadtrip Kroatië 2

Rondreis

Deze roadtrip brengt je naar één van de mooiste landen van Europa. Het zonovergoten Kroatië! Gezelligheid staat centraal, als we van camping naar camping hoppen. Op elke camping blijven we een aantal dagen zodat we de omgeving goed leren kennen. Tijd genoeg dus om een duik in zee te nemen en door sfeervolle steden te kuieren. Goede gesprekken komen vanzelf op gang als we door het mooie binnenland wandelen of stille tijd houden met elkaar. Een reis om nooit meer te vergeten!

Photos

BESCHRIJVING

Talloze eilandjes

Kroatië is te groot om in één keer te verkennen, dus we trekken in minibusjes van camping naar camping. In dit land met talloze eilandjes vind je prachtige stranden met zeewater van het mooiste blauw. De eilanden Krk en Brač langs de kust zijn zeker het bezoeken waard. Ook op het vasteland is genoeg te doen: zoef van een zipline op een hoogte van wel 150 meter naar beneden, ontdek op de mountainbike de prachtige natuur of bezoek de mysterieuze grotten van Nationaal Park Paklenica. Als de warmte het toe laat, dan trekken we onze wandelschoenen aan en maken een adembenemende hike door het bergachtige gebied.

Avontuurlijk en flexibel

Het land is rijk aan klederdrachten, volksmuziek en de daarbij behorende dansen. Hebben we geluk, dan pikken we een uitvoering mee. De rijke cultuur, schitterende natuur en natuurlijk het lekkere weer maken dit land tot een heerlijke vakantiebestemming! De reis bevat de volgende ingrediënten: cultuur, natuur, strand, zwemmen, sportieve activiteiten en gezellige terrasjes. Het wordt een afwisselende roadtrip waarbij we natuurlijk niet de hele dag in de busjes zitten. De zon lokt ons naar buiten. Tijdens de reis zullen we samen kijken naar de beste route en campings, zodat we daarin enige vrijheid hebben. Een avontuurlijke en flexibele instelling is dus belangrijk!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • overnachtingscamping
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de campings (wanneer bekend) en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleider Bas Jan stelt zich vast aan je voor:

Wat is er mooier in het leven dan klimmen, zeilen, MTB’en, canyoningen, kamperen, hiken, roadtrippen, citytrippen, surfen, of aan een strand hangen? Met die vraag in mijn achterhoofd probeer ik mijn vrije weekenden en vakantiedagen te vullen. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen of plekken. Als zendingskind werd ik al op jonge leeftijd de wereld over “gesleurd” J, tel daar een flink dosis nieuwsgierigheid bij op en de reislust is daar! Ik vind het tof om samen met anderen nieuwe plekken te ontdekken, mensen enthousiast te maken voor uitdagende activiteiten en grenzen op te zoeken zonder daarbij de ontspanning te vergeten.