Denemarken

Rondreis Faroer Eilanden

Rondreis

De zeewind trekt aan je jas. Het enige geluid dat de stilte verbreekt is het geraas van de branding en de roep van een overvliegende zeevogel. Een bestemming zo afgelegen en uniek als deze, kom je niet vaak tegen in ons aanbod. In de driehoek tussen Schotland, Noorwegen en IJsland liggen de Faeröer eilanden. Op twee van deze eilanden strijken wij deze zomer neer. Als je van wandelen en natuur houdt, zit je hier goed. Ga op stap in deze ruige archipel vol sagen en legenden en ontdek samen met ons de mooiste plekjes van de Faeröer!

Photos

BESCHRIJVING

Dramatische kliffen
Voor een zon-zee-strandvakantie liggen de Faeröer uiteraard te noordelijk. Maar daar staat tegenover: het continu veranderende weer levert gegarandeerd mooie foto’s op en je krijgt het dubbel en dwars in natuurschoon terug. Dramatische kliffen, diepe fjorden, watervallen die van de bergwanden klateren. Overal waar je kijkt kleine stroompjes en groene heuvels. En in de zomer zijn de dagen extra lang! Tijdens ons verblijf vindt in de historische havenstad Tórshavn een groots feest plaats met klederdracht, paardenraces, volksdansen en een traditionele bootrace. We bezoeken opgravingen uit de Vikingtijd en de schilderachtige dorpjes Saksun en Tjørnuvík – met elk slechts 34 en 64 inwoners.

Papegaaiduikers en walvissen
De mooiste plekjes ontdekken we wanneer we de natuur in trekken. Wees niet verbaasd als er een schaapskudde oversteekt; er leven hier meer schapen dan mensen. Nergens op de Faeröer eilanden ben je verder dan vijf kilometer van zee. Nemen we een boottocht langs de kliffen, dan hebben we zicht op vogelkolonies met vrolijk gekleurde papegaaiduikers en Jan-van-Genten. Ook kunnen we op zoek naar zeehonden en walvissen. Na een actieve dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk thuiskomen in de beide comfortabele accommodaties met uitzicht op zee en balkon of tuin. Binnen kunnen we samen gezellig koken en is er tijdens de lange zomeravonden alle ruimte voor een spelletje of een goed gesprek.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in twee verschillende accommodaties
  • retourvlucht
  • vervoer met huurauto’s
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- per persoon (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:
https://www.anwb.nl/vakantie/denemarken/uitwaaien-op-de-faroer-eilanden

De Faeröer Eilanden: alle praktische informatie die je je kan wensen

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan, al is dit op de Faröer niet goedkoop. De reisleiding zal een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 20,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €150,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor…

Mijn naam is Solke. Ik ben getrouwd met Elly en samen hebben we 2 kinderen, een getrouwde dochter en zoon, en inmiddels 5 kleinkinderen. We wonen in Ermelo en daarvoor hebben we altijd in het westen van het land gewoond. Tot mijn pensioen  werkte ik als zelfstandig adviseur en dienstverlener bij verschillende gemeenten op het terrein van onderwijs en welzijn.

In mijn vrije tijd beoefen ik meerdere sporten, zoals tennis, skiën, wandelen en fietsen. Ook ben ik actief binnen de kerkelijke gemeente waar we lid van zijn en doe ik vrijwilligerswerk. Daarnaast hou ik van muziek, zingen, lezen, schilderen, tuinieren en is reizen natuurlijk een fantastische hobby.

Ik zie uit naar veel gezelligheid, samenwerking en ontspanning op de avontuurlijke en mooie Faröer eilanden!