Japan

Rondreis Japan

Rondreis

Ontdek de vele gezichten van Japan tijdens deze bijzondere rondreis door het ‘land van de rijzende zon’. Japan bestaat uit honderden eilanden met elk hun eigen karakter. Je vindt er dichtbevolkte wereldsteden en moderne architectuur, maar ook geisha’s in traditionele kimono’s, charmante theehuizen, tempels en kastelen. Twee derde van het land bestaat uit ruig berglandschap, dichte bossen en ongerepte natuur. En waar je ook bent, de zee is nooit ver weg. Tijdens deze actieve reis doorkruisen we het land, beklimmen we bergen, fietsen we door schilderachtige straatjes, bezoeken we de miljoenenstad Tokyo en laten we ons verrassen door de intrigerende cultuur.

Photos

BESCHRIJVING

Vulkanische eilanden

We starten onze reis in het zuiden en worden meteen overweldigd door de schoonheid van Kyushu. Het vulkanische landschap van dit eiland zorgt voor groene bergen, vruchtbare bossen, diepe kloven, watervallen en rivieren. Beroemd zijn de warmwaterbaden (onsen) waarin je helemaal tot rust komt. Het eiland Shikoku is ook bergachtig en nóg ongerepter. Een ideale plek om actieve bergwandelingen te maken of even bij te komen op één van de mooie zandstranden. De Shikoku-pelgrimsroute leidt langs maar liefst 88 bezienswaardige tempels en heiligdommen. Loop een stukje mee met de pelgrims en maak kennis met de eeuwenoude tradities van de lokale bevolking.

Van theehuizen tot wolkenkrabbers

Via de ruige noordkust van West-Honsu komen we in het dichter bevolkte deel van Japan. Kyoto was ooit de keizerlijke hoofdstad en staat bol van de kunst en de culturele schatten. Op de fiets verkennen we de stad en bezoeken we traditionele tempels en schitterende tuinen. De  exclusieve restaurants serveren heerlijke sushi en andere lokale specialiteiten. In de Japanse Alpen reizen we door traditionele dorpjes met theehuizen en samoerai-woningen. Hier ademen we nog even de rust en ruimte in, voordat we verder reizen naar de miljoenenstad Tokyo: een metropool met ongeëvenaarde moderniteit. Verwonder je over de immense wolkenkrabbers, hypermoderne winkelcentra en de extravagante kledingstijl van Japanse jongeren. Tijdens deze reis zullen we gebruik maken van diverse lokale vervoersmiddelen. Je zult je leven lang kunnen terugkijken op een bijzondere reis van uitersten.

REISDETAILS

Vliegreis – accommodaties

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in verschillende accommodaties
  • retourvlucht
  • vervoer volgens programma
  • professionele reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • CO2-compensatie vluchten €50,- per persoon (optioneel)
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15 – 20,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen naar Japan is een geldig paspoort met minstens één lege visumpagina is vereist. Zorg dat het paspoort ruim voldoende geldig is. Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Programma

Hier volgt het globale programma, onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kyushu – 3 nachten

Kyushu is een geweldig eiland om onze actieve rondreis door Japan te beginnen. Hier vind je mooie berglandschappen en de meeste hot springs van Japan. Het vulkanisme zorgt voor indrukwekkende uitzichten en de omgeving belooft adembenemend te zijn. We nemen de tijd om het eiland te verkennen.

Shikoku – 3 nachten

Vanuit Kyushu reizen we richting het oosten waar we het eiland Shikoku gaan bezoeken. Het is moeilijk om niet gecharmeerd te raken van dit eiland met zijn witte zandstranden en het heldere water. Over dit eiland loopt de bekendste pelgrimstocht van Japan. Als we willen kunnen we hier ook een deel van lopen: een bijzonder eiland met diepe kloven, bergbossen, beekjes met ijzig water en eeuwenoude touwbruggen.

West-Honshu – 2 nachten

We reizen naar het grootste eiland van Japan. Het westen van Honshu is een mix van stedelijke dynamiek en het idyllische platteland. We kunnen hier heerlijk wandelen en fietsen.

Kyoto – 2 nachten

We reizen door naar de oude hoofdstad van Japan, Kyoto. De stad heeft een rijke geschiedenis en is één van de meest cultuurrijke steden. Om de vele tempels te bezichtigen kunnen we bijvoorbeeld aansluiten bij een leuke stadstour. Tradities zijn in Kyoto eeuwenoud en als we willen mogen we er zelfs een paar meemaken. Tijdens een dagtour per fiets naar Nara, een plaats met schitterende historische gebouwen, kunnen we de grootste tempel van de wereld bezoeken.

Centraal Hunshu – 4 nachten
Verder op weg naar door Japan ontdekken we de Japanse Alpen. Bij de Japanse Alpen, die het eiland Honshu in tweeën delen, bezoeken we o.a. het platteland met traditionele boerderijen, oude theehuizen en samoerai-woningen. We zullen te voet de bergen intrekken, en wie weet zien we wel apen…

Tokyo – 3 dagen

Tokyo: de grootste, modernste en meest lichtgevende metropool van Japan. De ontwikkelingen die daar plaatsvinden zijn indrukwekkend. Onze opties zijn ontelbaar: bijvoorbeeld karten op straat, de hipste Japanse mode verkennen, peddelend het water over, jezelf helemaal onderdompelen in de techniek van de toekomst of wandelend genieten van de mooiste bossen. Je hoeft je bepaald niet te vervelen in Tokyo!

Deze reis is een mix van ontdekkingen in de bijzondere cultuur en natuur in verschillende regio’s van Japan op een actieve manier. We zullen regelmatig wandelen, bergwandelen en fietsen. We reizen met diverse vormen van vervoer: trein, metro, bus en huurauto’s. Ook zullen we mogelijk een bezoek brengen aan één of meerdere Japanse kerken en contact hebben met Japanse christenen.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich vast aan je voor…

Ik ben Rikko Bulten, christen, geboren Zeeuw, getogen Rotterdammer, 47 jaar, eigenaar van een B&B in Historisch Delfshaven en reiziger. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant reizen. Sinds zeven jaar doe ik dit fulltime.