Schotland

Schotland Mountainbiken 7 Stanes 1

Natuur & Actief

Frisse berglucht, een goed onderhouden netwerk van paden en een prachtige omgeving. Het ruige zuiden van Schotland is geliefd bij wandelaars, kampeerders en natuurliefhebbers, maar vormt óók de perfecte plek voor een uitdagende mountainbikevakantie. De bekendste mountainbikecentra van het land vormen samen de “7 Stanes”. Rondom deze centra ligt een uitgebreid netwerk van singletracks op diverse niveaus. Deze routes zijn van dusdanige wereldklasse dat ze eigenlijk niet mogen ontbreken op de bucketlist van elke mountainbiker. Tijdens deze reis trappen we onszelf letterlijk naar adembenemende hoogtepunten. En dat alles in een waanzinnig mooie omgeving van bossen, velden en mos in duizenden tinten groen.

Photos

BESCHRIJVING

400 km Mountainbike trails

Er is bijna geen betere match te bedenken dan de combinatie van mountainbiken en de Schotse bergpaden. De mountainbike is uitermate geschikt om het ruige Schotse landschap in al haar puurheid te ontdekken. Tijdens deze reis zullen we diverse routes rijden rondom de 7Stanes in het zuidelijke deel van Schotland. Elke Stane heeft een ander karakter. Geen kilometer is hetzelfde. De tracks variëren van rustige bosweggetjes tot spectaculaire afdalingen voor adrenaline-verslaafden. Bij elkaar zijn de Stanes goed voor meer dan 400 km mountainbike trails door dichtbegroeide wouden, langs rivieren, door valleien, over rotsige heuvels en langs eeuwenoude nederzettingen.

Kelten en Koningen

Het moge duidelijk zijn dat dit een sportieve reis zal zijn met veel mountainbiketochten in de natuur. Naast de fietstochten zal er ook af en toe gelegenheid zijn voor andere activiteiten, zoals een boswandeling of een bezoek aan een middeleeuws kasteel. Eeuwenoude ruïnes en legendes herinneren ons aan de rijke geschiedenis van Kelten, Monniken, Romeinen, Vikingen en koningen. Natuurlijk mogen een goed glas whisky en de klanken van doedelzakmuziek niet ontbreken. Amarant Reizen zorgt voor busjes, een bootovertocht, een aanhanger vol mountainbikes en de mooiste kampeerplekjes. Het enige wat jou dan nog rest, is kracht op de pedalen zetten en genieten van alles wat Schotland je te bieden heeft.

Let op: deze reis wordt gecombineerd met 94.43 Schotland Mountainbikes 7 Stanes 2

REISDETAILS

Minibusjes – mountainbikes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in 2-pers. tentcabines
  • bootovertocht Ijmuiden – Newcastle
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • mountainbikes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-