Groot-Brittannië

Schotland Munrobagging

Natuur & Actief

De wind snijdt je de adem af. De vochtige kou trekt dwars door je kleding heen en de steile beklimmingen late je hart sneller kloppen. Maar eenmaal boven komt de ontlading in de vorm van overweldigende euforie: Je hebt het gehaald! Wanneer je een berg beklimt is het gevoel van overwinning verslavend. In Schotland hebben ze er zelfs een nationale sport van gemaakt: Munrobagging. Een munro is een benaming voor een Schotse berg van 915 meter of hoger. Bagging betekent ‘in the pocket’, oftewel ‘in je tas’. Samen vormen deze woorden het begrip Munrobagging; de sport om alle 284 munro’s te beklimmen!

Photos

Groot Brittanie Munrobagging Christelijke Vakanties 15
Groot Brittanie Munrobagging Christelijke Vakanties 14
Groot Brittanie Munrobagging Christelijke Vakanties 13

BESCHRIJVING

Beleef Schotland

Het Schotse landschap is schitterend. De ruigheid, desolaatheid, de stilte waarin je loopt. Dat heb je niet in de Alpen. Het opgaan in de elementen, niets anders hoeven dan je ene voet voor de andere zetten, je gedachten laten gaan en genieten van prachtige uitzichten worden door veel munrobaggers genoemd als de belangrijkste redenen om deze sport te beoefenen. Tijdens de reis verblijven we in een groepsaccommodatie waarvandaan we verschillende munro’s gaan beklimmen en ook genieten van de mooie, ruige natuur van Schotland.

Sgurr nan Ceathreamhnan

Niet alleen Schotten doen aan munrobagging. ook in Nederland vind je fanatiekelingen die zich er graag mee bezig houden. Eén van hen is Siegurd van Leusen, een Schotland- en natuurliefhebber die inmiddels al meer dan honderd munro’s op zijn naam heeft staan. Onder zijn leiding lopen we verschillende toppen af. Welke dat zijn, dat weten we van te voren niet. Dit is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is een reis die veel fysieke inspanning van je vraagt. Ervaring met wandelen in de bergen is dan ook vereist. Klim jij deze zomer mee op de Ben More of de Sgurr nan Ceathreamhnan?

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • vervoer met minibusjes
  • bootovertocht IJmuiden – Newcastle v.v.
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- tot 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleider Siegurd stelt zich aan je voor….

Schotland is voor mij het mooiste land ter wereld. Al meer dan 25 jaar wandel en klim ik in dit prachtige land. Dankzij Munrobagging kom je op plaatsen waar de gemiddelde toerist niet komt en ga je de schatten van de Schotse natuur pas echt waarderen. Van origine ben ik alpinist in de Alpen, maar de stilte en rust van de Schotse bergen hebben mij gegrepen. Het is magisch!

Als je mij vraagt wat het nou precies is wat ik zo mooi aan Schotland vindt, dan kan ik daar geen antwoord op geven, maar zeg ik dat je het zelf moet ervaren. Ik run in het dagelijks leven Siegurd.nl, het bushcraftgedeelte bij Outline Travel (de overkoepelende organisatie behorend bij Amarant). Als we de mogelijkheid hebben, zal ik tijdens deze reis ook zeker wat vertellen over natuurvaardigheden. Dus ga gezellig mee met deze sportieve reis!