Bosnië

Servië en Bosnië kampeertrekking 1

Rondreis

Deze kampeerreis gaat door twee landen: Servië en Bosnië. Een reis terug in de tijd. In de schilderachtige dorpjes lijkt het of we in het begin van de vorige eeuw terecht zijn gekomen. Hier vind je ongerepte natuur, een grote variatie in landschappen en bosrijke nationale parken. Massatoerisme kom je in deze landen nog niet tegen en de bevolking is erg gastvrij. We trekken per minibusje op ons gemakje rond. Ook al stappen we regelmatig uit, de tijd die je op de weg zit zal geen vervelend uitzicht geven! Rijdend over slingerweggetjes, onder prachtige rotsformaties door en met hier en daar een winkeltje aan de weg, is er on the road ook veel te beleven.

Photos

BESCHRIJVING

Helderste water

Langs het laaggebergte van het Servische nationaal park Fruška Gora slingert de rivier de Donau. Dit park is dé plek in het noorden van Servië voor liefhebbers van natuur, wandelen en hiken. Toch is het niet de Donau maar de evenzo mooie rivier Drina die Bosnië en Servië met elkaar verbindt. Het water is hier op plekken zo helder dat je je voeten onder je kunt zien spartelen als je aan het zwemmen bent. Dobberend in het water heb je het prachtigste uitzicht op de groen begroeide rotsen. Cultuur zal tijdens de reis ook niet ontbreken. Er zijn prehistorische opgravingen, Romeinse nederzettingen en prachtige Middeleeuwse kloosters te vinden, waarvan verschillende op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Wat de pot schaft

Deze reis is voor mensen die wel houden van verrassingen en back to basics leven. Zo kun je op campings terecht komen waar de douche niet meer is dan een plastic zak aan een paal in de buitenlucht. Waarin het water door zonlicht wordt verwarmd. Of je gaat uit eten in een restaurant in de buurt dat geen menukaart kent maar alleen ‘eten wat de pot schaft’. Laat je verrassen! Van één ding kun je wel uitgaan: je hebt grote kans dat je heel welkom wordt geheten waar je ook binnenstapt.  Want daar staat de cultuur in Servië en Bosnië toch wel om bekend: die onvoorwaardelijke gastvrijheid!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-persoonstenten
  • overnachtingscamping heen- en terugweg
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen naar Servië en Bosnië heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Het document moet nog 3 maanden geldig zijn na vertrek uit Bosnië en Servië.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich aan je voor…

Met wie ga je mee? Da’s een goeie vraag. Naast Gertjan die zich hieronder voorstelt, zal ik je vergezellen tijdens deze leuke en avontuurlijke reis. Mijn naam is Lionique, 30 jaar en woonachtig in Den Helder. Ik ben werkzaam op het gebied van openbare orde en veiligheid, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Ik sta actief in het leven, zwem elke week en hou van reizen. Vooral het ontdekken van nieuw plekken vind ik leuk. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan, maar je kan mij ook vinden op de bank met een goed boek of film. Ik zie er naar uit om samen Bosnië en Servië te verkennen, hopelijk tot daar!

En ik ben Gertjan, 27 jaar en woon in een prachtig dorpje in de Alblasserwaard. Daar breng ik de meeste tijd door op de melkveehouderij van mijn familie. Dat biedt mij nu de mogelijkheid om af en toe nog op reis te gaan en dat doe ik graag!

Mijn vakanties zijn altijd per auto/busje omdat je dan zoveel vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. Daarnaast hou ik van allerlei avonturen en zie ik geen problemen, maar alleen uitdagingen.

Naast het werk op de boerderij hou ik van volleyballen, speciaal biertje drinken en films kijken. Ik hou van de natuur, actief bezig zijn en af en toe wat cultuur opsnuiven. Daarom past deze reis goed bij mij! Ik hoop je binnenkort te zien om Servië en Bosnië te ontdekken!