Nederland

Slotermeer zeilweekend

Zeilen

De wind bolt het zeil, dat wit afsteekt tegen de blauwe lucht. Je voelt de druk op het roer, zet de zeilen nóg iets strakker, kruipt nóg iets scherper aan de wind en gaat nog een tikkeltje schuiner… Zet je schrap voor een heerlijk Hemelvaartsweekend in Friesland! Ook als je weinig of geen zeilervaring hebt, ben je van harte welkom om de Amarant zeilsfeer te proeven. 

Photos

BESCHRIJVING

BALK

Het historische en gezellige dorpje Balk is een watersportcentrum bij uitstek. Van hieruit maken we, uiteraard afhankelijk van de wind, een aantal fraaie tochten over het Slotermeer. Ook het Heegermeer en de Fluessen zijn met een dagtocht prima bereikbaar. Onderweg kunnen we aanleggen bij één van de drie eilandjes, om een lekkere lunch te nuttigen of om gewoon even te relaxen. Of we pakken een terrasje in één van de gezellige watersportplaatsen zoals Heeg of Woudsend. En natuurlijk is er tijd om Balk zelf te bekijken. Leuke winkeltjes, terrasjes en passerende bootjes over het riviertje De Luts maken het tot een levendig plaatsje.

UITZICHT

Tijdens dit weekend slapen we in een knusse groepsaccommodatie met een mooi uitzicht op de boten in de Luts. Zo kom je meteen in de stemming! De accommodatie beschikt over een gezellige zithoek, eethoek en open keuken. Voor dit weekend is zeilervaring prima, maar beslist niet noodzakelijk. Ervaren instructeurs vinden het leuk om je vertrouwd te maken met de grondbeginselen van het zeilen: overstag gaan, aanlanden en afvaren. De vakantie is geen zeilcursus, maar wie wil, heeft het zeilen na een weekend behoorlijk onder de knie. En als je al kunt zeilen, is dit een mooie kans om je techniek te verbeteren.

OOK ZEILDAG

Amarant organiseert naast een zeilweekend ook een zeildag in het voorjaar. Ook een perfecte gelegenheid om echt helemaal (en nogal letterlijk) uit te waaien. Ook in geestelijk opzicht trouwens, want we nemen uiteraard de tijd om stil te staan bij het evangelie.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 4-pers. kamers
  • huur valken en zwemvesten
  • reisleiding

NIET INBEGREPEN:

  • vervoer naar en van Balk
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

Je reist op eigen gelegenheid naar de bestemming. In het reisinformatieboekje dat je voor aanvang van de reis ontvangt vind je de adresgegevens. Mocht je met openbaar vervoer naar de accommodatie reizen, kijk dan op www.9292ov.nl voor reisadvies.

VERBLIJF

We overnachten in een knus vakantiehuis dat zich op de verdieping van het voorhuis van een boerderij bevindt. De accommodatie heeft een eigen entree met openslaande deuren naar de voortuin, waar we een mooi uitzicht hebben. De woonkamer met open keuken en bar ligt centraal in het huis. De karakteristieke dakkajuit biedt uitzicht op de Luts. De slaapkamers met eigen wastafel en sanitaire ruimtes liggen rondom de woonkamer.

PRAKTISCHE INFORMATIE

OMGEVING

Balk is één van de schilderachtige dorpjes die gelegen zijn aan de Luts. Het is een gezellig dorp met prachtige 17e en 18e-eeuwse trap- en halsgevels. Langs de gracht vind je tal van leuke winkeltjes. Balk ligt in een gebied met veel bos en water wat in feite één natuurpark vormt. Het naastgelegen Slotermeer biedt tijdens het zeilweekend tal van mogelijkheden.

TYPE REIS

Dit wordt een zeilreis waarin dagtochten worden gemaakt waarbij we elke avond in dezelfde accommodatie terugkomen. Het is de bedoeling dat iedereen aan het eind van de reis de grondbeginselen van het zeilen een beetje onder de knie heeft. Er zal misschien niet veel tijd zijn voor uitgebreide theorielessen, maar tijdens de zeiltochten kun je natuurlijk wel assisteren bij bepaalde dingen. Op die manier leer je op een ontspannen manier toch iets van de basistechnieken van het zeilen.

MAALTIJDEN

In de keuken van de accommodatie is alles aanwezig om met elkaar een maaltijd te bereiden. De reisleiding zal waarschijnlijk een voorstel doen voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 10,- kwijt bent aan maaltijden. Ook ben je vrij om uit eten te gaan.

KLIMAAT

Zoals je weet kunnen we in Nederland alle weertypes verwachten, maar daar laten we ons uiteraard niet door weerhouden. Meer informatie over de actuele weersverwachtingen kun je vinden op www.weeronline.nl.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

MEER WETEN?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Met Google Maps Streetview kun je alvast de omgeving bekijken. Of kijk eens op één van onderstaande websites: