Rome

Stedentrip Rome

Natuur & Cultuur

Ontdek de charme van het eeuwenoude Rome tijdens deze vierdaagse stedentrip. Een prachtige stad met romantische straatjes, heerlijke pizza’s en historische bezienswaardigheden op elke straathoek. Maar Rome is ook een stad waar de roerige geschiedenis van de eerste christenen zich afspeelde. Tijdens deze vierdaagse stedentrip bezoeken we de beroemde plekken die je gezien moet hebben. Maar daar blijft het niet bij. Net zo bijzonder zijn de ontmoetingen met lokale christenen die in Rome leven en werken. In vier dagen tijd proef je van het rijke heden en verleden van deze indrukwekkende stad.

Photos

BESCHRIJVING

VERHALEN OP ELKE STRAATHOEK

Rome is één van de beroemdste steden ter wereld door haar rijke geschiedenis en bijzondere gebouwen. Op elke straathoek vindt je wel historische bezienswaardigheden. Ruïnes van honderden en soms wel duizenden jaren oud vertellen elk hun eigen verhaal. Verhalen van machtige keizers, bloedige gevechten, en fabelachtige legendes. Maar ook van de eerste christenvervolging. We bezoeken enkele belangrijke plaatsen zoals het Colosseum. Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe hier vroeger bloedige gladiatorengevechten plaatsvonden. In de Sint Pietersbasiliek wordt je overweldigd door al het pracht en praal. Vanaf de enorme koepel heb je een weids uitzicht over de hele stad. Op de Spaanse trappen strijken we even neer tussen een internationaal gezelschap van backpackers. Waar je ook bent in Rome, overal proef je de allure van de stad en haar verleden.

ONTMOETING

We verblijven tijdens deze reis in een hostel, waarvandaan we diverse uitstapjes maken naar interessante bezienswaardigheden. Naast de toeristische hoogtepunten zullen we op zondag een kerk in de stad bezoeken. Er is er gelegenheid om lokale christenen te ontmoeten en van hen te horen hoe het is om te leven in een stad als Rome. Er is tijd om door de charmante winkelstraatjes te slenteren en een terrasje te pakken. Natuurlijk proeven we van de Italiaanse pasta’s, pizza’s en het verrukkelijke ijs.

REISDETAILS

vliegreis – accommodatie – stedentrip

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • retourvlucht
  • overnachting in een hostel
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • vervoer ter plaatse
  • boekingskosten € 23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis zul je er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.