Nederland

Terschelling Deluxe

Natuur & Cultuur

Goed nieuws voor de waddenliefhebbers, Terschelling staat weer op ‘t programma! Terschelling staat bekend om de schone stranden, haar prachtige en vooral gevarieerde natuur en natuurgebieden, en natuurlijk de Brandaris, de beroemdste vuurtoren van Nederland. Terschelling barst van de lokale producten zoals de pondkoek, Terschellinger konijn of heerlijke vis uit de Waddenzee. En na een fikse wandeling moeten we uiteraard niet vergeten een streekgebonden cranberry drankje te nuttigen in één van de gezellige strandpaviljoens, die op zichzelf al een bezichtiging waard zijn…

Photos

BESCHRIJVING

Scheepswrakken

Met maar liefst 60 kilometer aan fietspaden op het eiland, is een mooie fietstocht geen probleem. Verder kunnen we ook nog diverse andere excursies maken naar bezienswaardigheden in de omgeving. Naast de vanzelfsprekende strandwandelingen is er de mogelijkheid een bezoekje te brengen aan een ecologische schapenboerderij waar schapenkaas gemaakt wordt, of we drinken een kopje koffie op één van de vele terrasjes in de zon. Het eiland heeft een aantal bijzondere dorpjes met ieder een heel verschillend karakter. In het wrakkenmuseum vinden we spannende verhalen over wrak- en helmduiken en strandjutten. De eigenaar en wrakduiker verzamelt al vanaf 1975 opgedoken stukken van de vele scheepswrakken bij Terschelling.

Zorgeloos genieten

Aan het einde van het dorpje Hoorn staat een statig wit pand, ons vakantiehuis voor een week. Deze accommodatie bezit een beschut terras en een grote tuin op het zuiden met veel bloemen. Vanuit de voortuin heb je uitzicht op het Hoornse bos en hoor je de branding van de zee al. Dit centraal gelegen huis biedt een goede uitvalsbasis voor onze excursies en tochten. Je merkt, Terschelling biedt tal van mogelijkheden om onze vakantie dubbel en dwars te doen slagen. Met de wind in je haar en de zon op je gezicht vergeten we even alle dagelijkse beslommeringen en hoeven we ons nergens meer zorgen over te maken. Zelfs niet over het eten. Er gaat namelijk een kookliefhebber met ons mee die heerlijke maaltijden voor ons zal bereiden. Zo is er nog meer tijd om van het eiland te genieten!

REISDETAILS

Accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • maaltijden*
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van Harlingen haven
  • bootovertocht
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*  Diëten in overleg