Nederland

Terschelling Deluxe

Natuur & Cultuur

Goed nieuws voor de waddenliefhebbers, Terschelling staat weer op ‘t programma! Terschelling staat bekend om de schone stranden, haar prachtige en vooral gevarieerde natuur en natuurgebieden, en natuurlijk de Brandaris, de beroemdste vuurtoren van Nederland. Terschelling barst van de lokale producten zoals de pondkoek, Terschellinger konijn of heerlijke vis uit de Waddenzee. En na een fikse wandeling moeten we uiteraard niet vergeten een streekgebonden cranberry drankje te nuttigen in één van de gezellige strandpaviljoens, die op zichzelf al een bezichtiging waard zijn…

Photos

BESCHRIJVING

Scheepswrakken

Met maar liefst 60 kilometer aan fietspaden op het eiland, is een mooie fietstocht geen probleem. Verder kunnen we ook nog diverse andere excursies maken naar bezienswaardigheden in de omgeving. Naast de vanzelfsprekende strandwandelingen is er de mogelijkheid een bezoekje te brengen aan een ecologische schapenboerderij waar schapenkaas gemaakt wordt, of we drinken een kopje koffie op één van de vele terrasjes in de zon. Het eiland heeft een aantal bijzondere dorpjes met ieder een heel verschillend karakter. In het wrakkenmuseum vinden we spannende verhalen over wrak- en helmduiken en strandjutten. De eigenaar en wrakduiker verzamelt al vanaf 1975 opgedoken stukken van de vele scheepswrakken bij Terschelling.

Zorgeloos genieten

Aan het einde van het dorpje Hoorn staat een statig wit pand, ons vakantiehuis voor een week. Deze accommodatie bezit een beschut terras en een grote tuin op het zuiden met veel bloemen. Vanuit de voortuin heb je uitzicht op het Hoornse bos en hoor je de branding van de zee al. Dit centraal gelegen huis biedt een goede uitvalsbasis voor onze excursies en tochten. Je merkt, Terschelling biedt tal van mogelijkheden om onze vakantie dubbel en dwars te doen slagen. Met de wind in je haar en de zon op je gezicht vergeten we even alle dagelijkse beslommeringen en hoeven we ons nergens meer zorgen over te maken. Zelfs niet over het eten. Er gaat namelijk een kookliefhebber met ons mee die heerlijke maaltijden voor ons zal bereiden. Zo is er nog meer tijd om van het eiland te genieten!

Let op! Voor deze reis zijn géén 1-persoonskamers meer beschikbaar.

REISDETAILS

Accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • maaltijden**
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van Harlingen haven
  • bootovertocht
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Toeslag eenpersoonskamer is €94,-

**  Diëten in overleg

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Mijn naam is Peter Abbink. In het dagelijks leven werk ik bij de belastingdienst in Amsterdam en van daaruit mag ik me landelijk met de medezeggenschap bezig houden. Sinds eind jaren 90 leid ik ook elk jaar een of meerdere reizen voor Amarant.

Ik vind dat altijd een bijzondere ervaring, omdat het leuk is andere mensen te leren kennen door met hen op te trekken, samen een mooie actieve vakantie te beleven en ook iets met elkaar te delen over wat geloven in Jezus Christus voor je kan betekenen.

Het meest fascineert me dat mensen, die elkaar nog niet kennen en vaak niet veel gemeenschappelijk hebben, in een week tijd een goede band met elkaar op kunnen bouwen, een groep worden en soms moeite hebben weer afscheid van elkaar te nemen aan het eind van de reis.