Hongarije

Treinreis Hart van Europa 2

Rondreis

Met de trein door het hart van Europa, zorgeloos genieten van het veranderende uitzicht uit je raampje en ondertussen prachtige hoofdsteden bezoeken. Dat is in een notendop wat je gaat doen met deze avontuurlijke interrailvakantie. Maar liefst drie indrukwekkende steden doen we aan; Praag, Bratislava en Boedapest. Overal blijven we lang genoeg om de steden goed te leren kennen en te kort om ons te gaan vervelen. Als je van reizen per trein, afwisseling en cultuur opsnuiven houdt, is dit de reis voor jou!

Photos

BESCHRIJVING

Charme en geschiedenis

Praag heeft een roemrucht verleden en daarvan is nog veel te zien in het centrum. De Praagse burcht waar Havel ooit de scepter zwaaide, de bekende Karelsbrug over de Moldau waar elke toerist geweest wil zijn en de befaamde astronomische klok. In Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, kunnen we ons vergapen aan het stoere, spierwitte Bratislava kasteel dat zo uit een sprookje geplukt kan zijn, en wandelen door de zonnige, groene stadsparken. Budapest is prachtig gelegen aan weerszijden van de Donau en dé plek om een bord goulash te eten. Ook kun je er de eeuwenoude Matthiaskerk en een van de grootste synagogen ter wereld bezoeken. Kortom: drie steden vol charme en geschiedenis.

Kamperen en cultuur

Onze treinreis starten we op het station in Utrecht. Hiervandaan reizen we naar Praag om deze bruisende hoofdstad te bewonderen met eigen ogen. We verblijven op lokale campings in de omgeving van de drie hoofdsteden die we aandoen tijdens de rondreis. Lekker back-to-basic met onze backpack en kampeerspullen bepakt reizen we per openbaar vervoer in en rondom de steden. Of we kiezen er met elkaar voor om voor een aantal dagen een fiets te huren om de natuur te verkennen. Na een aantal dagen Praag en omgeving bezichtigd te hebben reizen we verder naar Bratislava. Naast het bezichtigen van de hoofdsteden kunnen we er ook voor kiezen om bijvoorbeeld  een mooie wandeling in de natuur te maken of een activiteit te ondernemen. Als laatste bestemming op onze treinreis nemen we een tussenstop in Boedapest voor een aantal dagen. Ook hier kunnen we vanuit de camping verschillende uitstapjes in de omgeving maken, naast het verkennen van de hoofdstad van Hongarije. Een zeer afwisselende en avontuurlijke reis dus!

REISDETAILS

Treinreis – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten
  • 5 dagen interrailticket*
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • lokale vervoerskosten
  • boekingskosten €23,-

*Ben jij onder de 26 jaar tijdens deze reis? Dan krijg je €100,- korting