Tsjechië, Slowakije en Hongarije

Treinreis Hart van Europa 2

Rondreis

Met de trein door het hart van Europa, zorgeloos genieten van het veranderende uitzicht uit je raampje en ondertussen prachtige hoofdsteden bezoeken. Dat is in een notendop wat je gaat doen met deze avontuurlijke interrailvakantie. Maar liefst drie indrukwekkende steden doen we aan; Praag, Bratislava en Boedapest. Overal blijven we lang genoeg om de steden goed te leren kennen en te kort om ons te gaan vervelen. Als je van reizen per trein, afwisseling en cultuur opsnuiven houdt, is dit de reis voor jou!

Photos

BESCHRIJVING

Charme en geschiedenis

Praag heeft een roemrucht verleden en daarvan is nog veel te zien in het centrum. De Praagse burcht waar Havel ooit de scepter zwaaide, de bekende Karelsbrug over de Moldau waar elke toerist geweest wil zijn en de befaamde astronomische klok. In Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, kunnen we ons vergapen aan het stoere, spierwitte Bratislava kasteel dat zo uit een sprookje geplukt kan zijn, en wandelen door de zonnige, groene stadsparken. Budapest is prachtig gelegen aan weerszijden van de Donau en dé plek om een bord goulash te eten. Ook kun je er de eeuwenoude Matthiaskerk en een van de grootste synagogen ter wereld bezoeken. Kortom: drie steden vol charme en geschiedenis.

Kamperen en cultuur

Onze treinreis starten we op het station in Utrecht. Hiervandaan reizen we naar Praag om deze bruisende hoofdstad te bewonderen met eigen ogen. We verblijven op lokale campings in de omgeving van de drie hoofdsteden die we aandoen tijdens de rondreis. Lekker back-to-basic met onze backpack en kampeerspullen bepakt reizen we per openbaar vervoer in en rondom de steden. Of we kiezen er met elkaar voor om voor een aantal dagen een fiets te huren om de natuur te verkennen. Na een aantal dagen Praag en omgeving bezichtigd te hebben reizen we verder naar Bratislava. Naast het bezichtigen van de hoofdsteden kunnen we er ook voor kiezen om bijvoorbeeld  een mooie wandeling in de natuur te maken of een activiteit te ondernemen. Als laatste bestemming op onze treinreis nemen we een tussenstop in Boedapest voor een aantal dagen. Ook hier kunnen we vanuit de camping verschillende uitstapjes in de omgeving maken, naast het verkennen van de hoofdstad van Hongarije. Een zeer afwisselende en avontuurlijke reis dus!

REISDETAILS

Treinreis – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten
  • 5 dagen interrailticket*
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • lokale vervoerskosten
  • boekingskosten €23,-

*Ben jij onder de 26 jaar tijdens deze reis? Dan krijg je €100,- korting

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.