Tsjechië

Tsjechië Lipnomeer 1

Natuur & Cultuur

Wil je er even tussenuit? Het avontuur aangaan maar ook lekker relaxen? Deze reis naar Tsjechië is de ideale combinatie van een gezellige strandvakantie en een flinke dosis actie. Tsjechië is een land met een bijzondere geschiedenis. Het is zeker geen land dat op de voorgrond staat, maar ook absoluut niet op de achtergrond. Wist jij bijvoorbeeld dat het suikerklontje is verzonnen door een Tsjech? Tijdens deze reis krijg je de kans een lokaal totaal andere cultuur te ontdekken en dat alles op relatief korte reisafstand van Nederland. Zo ben je meer dan een week even helemaal weg!

Photos

BESCHRIJVING

Fenomenaal uitzicht

Het Lipnomeer ligt in het zuidwesten van Tsjechië, tegen de grens met Oostenrijk. Het 40 kilometer lange meer is ontstaan door een stuwdam in de Vltava rivier. Omringd door de heuvels van het Boheemse woud is dit één van de populairste vakantiegebieden van Tsjechië. Dat is niet voor niets, want rondom het meer is van alles te doen. Neem een duik in het heldere water, ga een middagje kanoën, of waag een poging op de surfplank. En o ja, vergeet ondertussen niet te genieten van het fenomenale uitzicht! Uiteraard verblijven we op een camping vlak aan het meer. Zo is alles binnen handbereik.

Afwisselende vakantie

Natuurlijk trekken we er ook op uit om de omgeving te verkennen. Niet te missen is het middeleeuwse plaatsje Český Krumlov. De binnenstad behoort tot de mooiste van Europa en staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst. ’s Avonds zie je de stadsburcht prachtig verlicht op de heuvel liggen. Ook een aanrader is een bezoek aan het klooster Vyšší Brod. Het fraai gelegen complex herbergt een eeuwenoude kerk en een bijzondere bibliotheek. Houd je van wat meer actie, dan kun je de wandeltoren op de berg Kramolín beklimmen. Bovenop heb je een weids uitzicht over het Lipnomeer. Wie wil, kan met de 52 meter lange glijbaan naar beneden. Nee, dat is niet alleen voor kleine kinderen! Al stappen echte gangmakers natuurlijk liever in de bobslee aan de voet van de berg. Wandelen, mountainbiken, of lekker luieren aan het strand: het Lipnomeer staat garant voor een afwisselend weekje vakantie!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten*
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Voor een éénpersoonstent geldt een toeslag van €84,-