Tsjechië

Tsjechië Lipnomeer 2

Natuur & Cultuur

Wil je er even tussenuit? Het avontuur aangaan maar ook lekker relaxen? Deze reis naar Tsjechië is de ideale combinatie van een gezellige strandvakantie en een flinke dosis actie. Tsjechië is een land met een bijzondere geschiedenis. Het is zeker geen land dat op de voorgrond staat, maar ook absoluut niet op de achtergrond. Wist jij bijvoorbeeld dat het suikerklontje is verzonnen door een Tsjech? Tijdens deze reis krijg je de kans een lokaal totaal andere cultuur te ontdekken en dat alles op relatief korte reisafstand van Nederland. Zo ben je meer dan een week even helemaal weg!

Photos

BESCHRIJVING

Fenomenaal uitzicht

Het Lipnomeer ligt in het zuidwesten van Tsjechië, tegen de grens met Oostenrijk. Het 40 kilometer lange meer is ontstaan door een stuwdam in de Vltava rivier. Omringd door de heuvels van het Boheemse woud is dit één van de populairste vakantiegebieden van Tsjechië. Dat is niet voor niets, want rondom het meer is van alles te doen. Neem een duik in het heldere water, ga een middagje kanoën, of waag een poging op de surfplank. En o ja, vergeet ondertussen niet te genieten van het fenomenale uitzicht! Uiteraard verblijven we op een camping vlak aan het meer. Zo is alles binnen handbereik.

Afwisselende vakantie

Natuurlijk trekken we er ook op uit om de omgeving te verkennen. Niet te missen is het middeleeuwse plaatsje Český Krumlov. De binnenstad behoort tot de mooiste van Europa en staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst. ’s Avonds zie je de stadsburcht prachtig verlicht op de heuvel liggen. Ook een aanrader is een bezoek aan het klooster Vyšší Brod. Het fraai gelegen complex herbergt een eeuwenoude kerk en een bijzondere bibliotheek. Houd je van wat meer actie, dan kun je de wandeltoren op de berg Kramolín beklimmen. Bovenop heb je een weids uitzicht over het Lipnomeer. Wie wil, kan met de 52 meter lange glijbaan naar beneden. Nee, dat is niet alleen voor kleine kinderen! Al stappen echte gangmakers natuurlijk liever in de bobslee aan de voet van de berg. Wandelen, mountainbiken, of lekker luieren aan het strand: het Lipnomeer staat garant voor een afwisselend weekje vakantie!

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten
  • overnachtingscamping heen- en terugweg
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • eten en drinken, samen koken
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

Reisleiders Thomas en Lieke stellen zich vast aan je voor:

Hoi allemaal, ik ben Thomas Postmus en ik mag jullie dit jaar vergezellen naar Tsjechië. Het is vast wel zo fijn om te weten met wie je een tijdje op reis gaat dus ik zal me even voorstellen. Ik ben 24 jaar, woon in Rijssen en Ik zit in mijn laatste jaar van de pabo (leraar basisschool) en kijk er enorm naar uit om deze vakantie een voor mij nieuw en onbekend land met jullie te verkennen. Mijn hobby’s zijn voetballen, spellen doen met vrienden of gezellig naar een cafeetje of een terrasje. Verder ben ik gek op boeken lezen en natuurlijk reizen! Het mooie aan een christelijk kamp vind ik dat je heel snel heel veel mensen leert kennen met allerlei achtergronden. Verder ben ik (bijna) altijd wel in voor een lolletje of een raar spel en kan ik niet wachten tot het zover is.


Hey hoi, jij daar!

Ga je mee op reis naar Tsjechië? Vroeger kwam ik er wel eens voor wintersport, maar nu mag ik het ook met jullie gaan ontdekken in de zomer. Surfen, bootje varen, rodelen en nog veel meer. Er is namelijk van alles te doen!

Wie ik ben? Mijn naam is Lieke, 28 jaar en ik woon in Rotterdam. Ik heb verschillende kampen in Nederland gedaan, waaronder 3 samen met Thomas, en nu heb ik besloten eens op kamp buiten Nederland te gaan. Ik werk in het oogziekenhuis in Rotterdam en soms in het oogziekenhuis in Rwanda. Heel verschillend maar wel erg leuk! Sowieso ga ik graag op reis en daarom ga ik al jaren mee als reisleider. Verder ben ik gek op zeilen, muziek, spelletjes, kamperen en leuke dingen doen. Die leuke dingen gaan vast goed komen samen met jullie!