Verenigde Staten

USA roadtrip

Trektocht

Ga mee op avontuur in het Wilde Westen! Ontdek de veelzijdige natuur en boeiende cultuur van het westen van de USA. Tijdens deze reis van Denver tot San Fransisco trekken we langs de vruchtbare bergen van Colorado, beklimmen we de indrukwekkende rode rotsen van de Grand Canyon, bezoeken we bruisende steden en reizen we langs de schitterende kust van de Grote Oceaan. Tijdens de reis maken we kennis met de lokale bevolking en hun eigengereide cultuur.

Photos

BESCHRIJVING

 Indrukwekkende canyons

Wie de westelijke staten van Noord-Amerika doorkruist, komt alle soorten landschappen tegen. Groene bergen met sneeuwtoppen in Colorado, rode rotswoestijnen in Utah, indrukwekkende canyons in Arizona en prachtige stranden aan de westkust van Californië. Daartussen vind je miljoenensteden, onherbergzame gebieden, mannen met cowboyhoeden, oude mijnstadjes en Spaanse missieposten. Naast de toeristische bezienswaardigheden zullen we op verschillende punten langs de route tijd maken voor ontmoetingen met de Amerikaanse bevolking. We doen op zondag een lokale kerk aan en maken kennis met een project voor daklozen.

Land van extremen

Deze afwisselende reis laat alle facetten van het westen van de USA zien, van enorme steden met hoge wolkenkrabbers tot de meest afgelegen plekken in de natuur. We zullen vaak kamperen op campings in of nabij natuurgebieden, en wisselen dat af met comfortabele hotels. Tijdens de reis is er alle gelegenheid om meer te ontdekken over de historie van het land. Ook is er tijd voor discussie over de Amerikaanse cultuur en de normen en waarden die het land hoog wil houden. Het wordt een indrukwekkende reis die je nog lang bij zal blijven.

Onze route

We starten onze roadtrip in Denver, de stad die ooit gesticht is door goudzoekers. We laten Denver al snel achter ons en verruilen een comfortabel hotel voor een avontuurlijke tent in het Arches National Park. Dit park heeft een uniek landschap van natuurlijke rotsbruggen in allerlei kleurtinten. Het schitterende park is nog maar een voorproefje van de indrukwekkende Grand Canyon. Roestbruine rotsen tot aan de horizon, die doormidden gespleten worden door een kolkende blauwe rivier; de Grand Canyon is een wereldberoemd natuurverschijnsel dat je gezien moet hebben. Wie durft, kan een stukje afdalen in de kloof.  Via Las Vegas en Los Angeles trekken we een paar dagen uit voor de beroemde Highway 1, een schitterende kustroute langs de Grote Oceaan, tot aan de stad San Francisco. De reis wordt afgewisseld met wandelingen langs de kust, kamperen op prachtige plekjes en ontmoetingen met de lokale bevolking. Vanuit San Francisco vliegen we terug naar Nederland.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • Retourvlucht
  • Huurauto’s ter plaatse
  • Overnachting in 2-pers.tenten (en 3x hotel)
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleiding

Niet inbegrepen

  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • ESTA reistoestemming (ca. €25,-)
  • CO2-compensatie vlucht €50,- (optioneel)
  • Boekingskosten €23,-

REISKAART

DAGPROGRAMMA

Let op: dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 – vrijdag
Vanaf Schiphol vliegen we naar Denver (Colorado).

Dag 2 – zaterdag
Montrose
Na het ontbijt stappen we in de auto. We rijden over de Highway 70 door de White River National Forest naar Montrose, een klein stadje in de desert van oostelijk Colorado. We ontmoeten de familie Brubaker, die ons hebben uitgenodigd voor een barbecue. Na het eten krijgen we een rondleiding door Montrose.

Dag 3 – zondag
Rustdag in Moab
Vanmorgen bezoeken we met elkaar een dienst van een lokale gemeente in Montrose. We drinken na de kerkdienst nog even een bakje koffie met de familie voor we vertrekken richting Moab. Hier zetten we onze tenten op en genieten we ’s avonds bij het kampvuur van een heerlijk zelfgekookte maaltijd.

Dag 4 – maandag
Raften en hiking
Vandaag blijven we in Moab Valley. Er staan twee activiteiten gepland: raften op de Colorado River en hiking in Arches National Park. ’s Avonds rusten we uit voor onze tent.

Dag 5 – dinsdag
Grand Canyon
We staan vroeg op, want vandaag gaan we een flink stuk rijden door prachtige landschappen; een tocht die je bijblijft. We rijden door Monument Valley, genieten onderweg van een lunch in het adembenemende landschap en passeren heel wat gehuchtjes. Aan het eind van de middag komen we aan bij de Grand Canyon. We zetten de tent op om daarna een terrasje op te zoeken voor een drankje met uitzicht op de Grand Canyon.

Dag 6 – woensdag
Grand Canyon
Vandaag gaan we maximaal genieten van het bijzondere landschap om ons heen. Er is een mogelijkheid om een canyon hike te maken. Er is een groot aanbod van wandelingen in de buurt. We bekijken samen welke wandeling we kiezen. ’s Middags nemen we de tijd om te relaxen. ’s Avonds kunnen we uit eten gaan.

Dag 7 – donderdag
Zion National Park
Back on the road! We rijden naar Zion National Park, van Arizona terug naar Utah. Voor de lunch bouwen we ons tentenkamp op en gaan daarna de Canyon van Zion in. We wandelen door de nauwe en hoog uitgesleten kloof. Terug bij onze tenten maken we een maaltijd en genieten we bij het kampvuur van goede gesprekken.

Dag 8 – vrijdag
Las Vegas
Na het ontbijt springen we weer in de auto. We verlaten de national parks en zoeken de steden op. We gaan naar Las Vegas (Nevada), waar we de lunch genieten in de buurt van ons comfortabele hotel. We kunnen vandaag een uitstapje maken naar de Hoover dam, met een hoogte van 221 meter een op-een-na hoogste dam van de USA. Aan het eind van de dag gaan we lekker uit eten, en nemen een frisse duik in het zwembad.

Dag 9 – zaterdag
Los Angeles
We verruilen de ene metropool voor de anderen. We vertrekken na het ontbijt naar Los Angeles. Als we hier ’s middags aankomen, hebben we nog tijd voor een culturele of toeristische activiteit.

Dag 10 – zondag
Rustdag
We houden vandaag dienst in de Saddleback chuch, een evangelical megakerk, opgericht door Rick Warren. Na de dienst rijden we over highways en langs de California beachline naar de camping. We zetten onze tent op bij het strand. Hier kunnen we dolfijnen spotten, een wandeling maken over het strand en ’s avonds barbecueën aan zee.

Dag 11 – maandag
Pismo Beach
Vandaag volgen we een deel van de El Camino Real, een lage route die 21 Spaanse missieposten met elkaar verbindt. We bezoeken een aantal missieposten tijdens onze rit naar Pismo Beach. Bij aankomst zetten we onze weer tenten op bij het strand.

Dag 12 – dinsdag
Krik Creek
We vervolgen onze route langs de kust en stoppen onder andere bij Piedras Blancas, een zeeolifanten kolonie. Ook komen we onderweg langs Hearst Castle. De tenten zetten we op bij Krik Creek, met uitzicht op de Grote Oceaan. Hier in de buurt kunnen we een prachtige hike maken in Los Padros National Forest.

Dag 13 – woensdag
Krik Creek
Vandaag blijven we op dezelfde plek. We kunnen een mooie wandeling maken langs de kustlijn van de enorme oceaan.

Dag 14 – donderdag
San Fransisco
We verlaten de kust van de Grote Oceaan en rijden naar San Fransisco.

Dag 15 – vrijdag
San Fransisco
We huren vandaag fietsen en trekken over de beroemde Gold Gate brug naar het pittoreske dorpje Sausolito. Hier genieten we van een lunch om daarna weer op onze fiets te stappen en met de ferry terug naar San Fransisco te keren. ’s Avonds kunnen we een baseball-wedstrijd meemaken tussen de San Fransisco Giants en de Colorado Rockies. Tijdens de wedstrijd eten we, dat hoort erbij in Amerika.

Dag 16 – zaterdag
San Fransisco
We bezoeken vandaag een project dat zich inzet voor de vele daklozen, en ontdekken ‘het andere gezicht’ van deze bruisende stad.

Dag 17 – zondag
Rustdag
We bezoeken vandaag een kerkdienst en doen het de rest van de dag lekker rustig aan. We genieten nog even van onze laatste dag op dit bijzondere continent.

Dag 18 – maandag
Terugreis
We vertrekken naar de luchthaven in San Fransisco en vliegen vanaf hier terug naar Nederland.

Dag 19 – dinsdag
Aankomst op Schiphol.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen buiten Europa heb je een geldig paspoort nodig. Voor de Verenigde Staten van Amerika is het nodig om een visum (ESTA) aan te vragen. Wij adviseren jou dit te doen wanneer de reis op gegarandeerd vertrek is gezet. Een visum is aan te vragen bij de ANWB maar ook op verschillende websites zoals deze: visumcentrale.nl/