Frankrijk

Vogezen Bushcraft

Bushcraft

Hoe kun je overleven in de natuur, met alleen die middelen die je op dat moment voorhanden hebt? Dat leer je tijdens deze uitdagende reis. We overnachten in tipitenten op een veld. Bij de vuurplaats en in de ontmoetingsruimte leren we alles over vuur maken, eetbare planten en hoe je een mes, bijl en kompas goed gebruikt. Natuurlijk brengen we al die theorie ook in de praktijk. Een wirwar van wandelpaden leidt ons door de middelhoge bergketen: een prachtig, door toeristen nog onontdekt gebied.

Photos

BESCHRIJVING

Vuur maken

Bushcraft is een verzamelnaam voor allerlei technieken en kennis die de natuur ons te bieden heeft. Denk aan vuur maken en onderhouden, kennis verkrijgen over planten, weten hoe je veilig met mes, zaag en bijl moet omgaan en je kunnen oriënteren met kaart, kompas en GPS. Tijdens deze vakantie gaan we dus aan de slag met deze verschillende vaardigheden. Ook trekken we eropuit en verkennen we te voet de mooie omgeving. Het gebied is alles behalve vlak; sommige stukken zijn behoorlijk steil! Een goede conditie is dus belangrijk. Na een pittige tocht stoken we een kampvuur in ons basiskamp en bereiden we heerlijke gerechten. Er ligt deze vakantie geen simpele macaroni-met-prutje op ons bord, maar we grillen, stoven, roken en bakken erop los, met behulp van Dutch Ovens. De leergierige kookliefhebber gaat naar huis met kennis over verschillende technieken om eten te bereiden.

Slapen in een tipi

Onze uitvalsbasis is een piepklein dorpje in de buurt van de befaamde Donon, de hoogste piek in de Vogezen. Hier staan een aantal tipitenten voor ons klaar. Slapen in een tipi, een kegelvormige tent van canvasdoeken, is een unieke ervaring en wordt sinds oudsher al door indianen gedaan. We slapen op matrassen, wat een iets modernere manier van slapen is, maar dat doet niets af aan de bijzondere beleving. Verlang je naar iets meer comfort, dan is er ook de mogelijkheid om in één van de Inuit-tenten te overnachten; die hebben een kacheltje. In het basiskamp is een vuurplaats en een centrale ontmoetingsruimte.

REISDETAILS

Bushcraft – minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in tipi’s of Inuit-tenten
  • vervoer met minibusjes*
  • CO2-compensatie minibusjes
  • maaltijden
  • instructie diverse bushcrafttechnieken
  • bushcraftinstructeur
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • consumpties
  • boekingskosten €23,-

*Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €124,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.