Groot-Brittannië

Wales 1

Natuur & Cultuur

Snowdonia, het klinkt als een sprookje. En zo voelt het ook, als je door het magische landschap van Wales wandelt. De grillige bergen en vredige valleien omringen je als een schilderachtig decor. De besneeuwde toppen toveren prachtige weerspiegelingen in het water van een bergmeer. Hier en daar staat een verdwaald kasteel in de mist te mijmeren over lang vervlogen eeuwen. Met een beetje fantasie hoor je Keltische klanken in het geluid van de wind.  

Photos

BESCHRIJVING

Snowdonia National Park

Snowdonia National Park is het grootste natuurgebied van Wales en is vernoemd naar de hoogste berg Snowdon. Met maar liefst 90 bergtoppen, minstens zoveel meren, heidevelden en wetlands is Snowdonia een geliefde plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. In deze streek komen planten en dieren voor die nergens anders ter wereld gezien zijn. Ook de kustlijn is magisch. Vanaf de uitgestrekte stranden worden geregeld dolfijnen en soms zelfs walvissen gespot. De bevolking van Wales is trots op haar grond en geschiedenis. De oude Keltische invloeden zie je terug in de muziek, poëzie, kunst en literatuur. Maar ook in de goed bewaarde kastelen en steden met unieke architectuur.

Knusse cottage

Bij een sprookjesachtige omgeving hoort een sprookjesachtig verblijf. We logeren deze reis daarom in een knusse cottage tussen de bergen en niet ver van de kust. De cottage ademt dezelfde natuurlijke, authentieke sfeer uit als het omringende landschap. De details van vroeger zie je terug in de dikke houten plafondbalken, de schapenwollen vachtjes en de open haard. Vanuit de grote ramen heb je uitzicht over de wijde omgeving. Dit comfortabele onderkomen is een goede uitval plek na het maken van een wandeling door de bergen of langs de kustlijn. We bewonderen kastelen, ontmoeten we de lokale bevolking in de pub, bezoeken we steden en dorpjes en komen we tot rust voor de open haard.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-