Groot-Brittannië

Wonderful Wales

Natuur & Actief

Snowdonia, het klinkt als een sprookje. En zo voelt het ook, als je door het magische landschap van Wales wandelt. De grillige bergen en vredige valleien omringen je als een schilderachtig decor. De besneeuwde toppen toveren prachtige weerspiegelingen in het water van een bergmeer. Hier en daar staat een verdwaald kasteel in de mist te mijmeren over lang vervlogen eeuwen. Met een beetje fantasie hoor je Keltische klanken in het geluid van de wind.  

Photos

BESCHRIJVING

Snowdonia National Park
Snowdonia National Park is het grootste natuurgebied van Wales en is vernoemd naar de hoogste berg Snowdon. Met maar liefst 90 bergtoppen, minstens zoveel meren, heidevelden en wetlands is Snowdonia een geliefde plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. In deze streek komen planten en dieren voor die nergens anders ter wereld gezien zijn. Ook de kustlijn is magisch. Vanaf de uitgestrekte stranden worden geregeld dolfijnen en soms zelfs walvissen gespot. De bevolking van Wales is trots op haar grond en geschiedenis. De oude Keltische invloeden zie je terug in de muziek, poëzie, kunst en literatuur. Maar ook in de goed bewaarde kastelen en steden met unieke architectuur.

Knusse cottage
Bij een sprookjesachtige omgeving hoort een sprookjesachtig verblijf. We logeren deze reis daarom in een knusse cottage tussen de bergen en niet ver van de kust. De cottage ademt dezelfde natuurlijke, authentieke sfeer uit als het omringende landschap. De details van vroeger zie je terug in de dikke houten plafondbalken, de schapenwollen vachtjes en de open haard. Vanuit de grote ramen heb je uitzicht over de wijde omgeving. Dit comfortabele onderkomen is een goede uitval plek na het maken van een wandeling door de bergen of langs de kustlijn. We bewonderen kastelen, ontmoeten we de lokale bevolking in de pub, bezoeken we steden en dorpjes en komen we tot rust voor de open haard.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen:

  • retourvlucht
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

 Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.